Kuula: Zetod avaldasid tantsulise instrumentaalsingli «Petseri palamine»

Meisi Volt
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zetod avaldasid tantsulise instrumentaalsingli «Petseri palamine»
Zetod avaldasid tantsulise instrumentaalsingli «Petseri palamine» Foto: promo

Setomaa folkrockpunt Zetod, kes on viimasel ajal pigem prooviruumis püsinud, avaldas esmakordselt instrumentaalse singli. Loo meloodia kirjutas ansambli viiuldaja Matis Leima ning üheskoos anti sellele hoogne ja moodne kõla.

«Lugu sündis ajateenistuses aega surnuks lüües,» kirjeldab autor loomislugu. «Tahtsin luua midagi viiulile ja nii tekkiski see folkbluusilik viiulikeeltel libisemine. Kui bänd pillid haaras, võimendus loo iseloom veelgi ja et seda Setomaaga seostada, sai sellest soundtrack 1939. aasta Petseri suurele tulekahjule,» lisas Leima.

Kogu tulekahju Petseris vältas vaid neli tundi. Selle aja jooksul hävines tules Petseri 650st elumajast 212, peale selle kaks majapidamist linna naabruses. Peale elamute hävitas tuli rohkesti vallasvarasid ning leekidesse põles sisse kolm inimest, kuna raskemaid tulehaavu said 8 inimest. 

Zetod jätkavad veel mõnda aega prooviruumis, kuid juba peatselt on neid võimalik kuulda elavas esitluses. Sellekohast infot leiab nende kodulehelt või Facebookist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles