Video: NASA tegi Marsi-missioonide «lendavat taldriku» pöörlemiskatse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstniku joonistus NASA «lendavast taldrikust»
Kunstniku joonistus NASA «lendavast taldrikust» Foto: SCANPIX

USA kosmoseagentuur NASA tutvustas uut revolutsioonilist «lendavat taldrikut», mis hakkab tuleviku Marsi-missioonidel tähtsat rolli mängima.

NASA edastas eile otsepilti Californiast Pasadenast kosmoselaboratooriumist, kuidas 4,5 meetrit lai ja kolm tonni kaaluv masin pöörles, edastab foxnews.com.

«Lendav taldrik» on osa NASA Low-Density Supersonic Decelerator (LDSD) projektist, milles arendatakse kosmosemissioonidel maandumist võimaldavaid masinaid ja seadmeid.

«Uued tehnoloogiad võimaldavad maandada turvaliselt Marsile või  ka atmosfääriga planeetidele nagu Maa suuri kauba- ja nimkoguseid. Punasel planeedil maandudes ei pea otsima kindlat paika, vaid maanduda saab väga erinevase pinnasega aladele,» teatas NASA.

Juunis teeb NASA tegeliku lennukatse, saates «lendava taldriku» välja Hawaiilt Kauaist mereväebaasist.

Möödunud aastal tehtud katses ei avanenud LDSD lennumasina hiiglaslik langevari korralikult ning selle tõttu jäi katse poolikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles