Raivo E. Tamm astub juubeli puhul üles monotükiga «Ma olen Ivo Linna»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo E. Tamm & Super Hot Cosmos Blues Band «Kuuskümmend viis»
Raivo E. Tamm & Super Hot Cosmos Blues Band «Kuuskümmend viis» Foto: youtube.com

Aastal kuuskümmend viis, kui Ivo Linna saagis just parajasti oma kuuri all välja vineerist kitarri, sündis Raivo E. Tamm. Nüüd on möödunud 50 aastat ja Raivo E. Tamm on oma juubeliks jõudnud arusaamisele, et ta on ei rohkem ega vähem kui Ivo Linna ning et on ka aeg astuda üles monotükiga.

Foto: Viktor Burkivski

Tamm otsustab võtta ette teekonna Ivo Linnana ja läbi elada uuesti nii Ivo Linna ja Raivo E. Tamme elud, mis kulgevad parelleelselt nagu raudteerööpad.

Aga on laule ja sündmusi, kus nende kahe mehe elud kohtuvad nagu vanas vaksalis. Ja need Ivo Linna laulud kõlavad lavalt Raivo E. Tamme ja Super Hot Cosmos Blues Band'i esituses ja täiesti uues kuues. Paljud asjad tänu sellele avastusele, et Raivo E. Tamm on Ivo Linna, asetuvad nüüd oma õigetele kohtadele nii Tamme kui Linna elus.

Urmas Vadi: Paar suve tagasi istusin Tartus «Nukitsamees 2» proovides ja vaatasin ja kuulasin Raivo E Tamme monoloogi. Mu esimene mõte oli, et kui neetult hästi ta seda teeb ja ma vist võiksingi jääda teda kuulama. Sellest tekkis soov kirjutada Raivo E. Tammele mononäidend.

Teine mõte oli aga hoopiski veider. Vaatasin Tamme ja ei saanud ma lahti mõttest, et ta näeb välja nagu noor Ivo Linna! Hiljem rääkisin sellest mõttest Raivo E .Tammele, kes läks selle peale lausa särtsu täis. Selgus, et Ivo Linna seisab väga olulisel kohal Raivo E. Tamme elus. Otsustasime panna kokku kaks asja. Kirjutada Raivo E. Tammele mononäidend, kus ta kehastab Ivo Linnaks. Ja lisaks veel haarata punti Eesti kõige kuumem traadibänd Super Hot Cosmos Blues Band, kes laseb Ivo Linna laulud oma autopesulast läbi ja teeb uued seaded, et uhke vana Volga säraks nagu uhiuus Mersu.

Nende paari aastaga, kui me oleme selle mõttega ringi käinud ja kohtunud ka mitmeid kordi Ivo Linnaga ning teinud temaga intervjuusid, on see veendumus süvenenud nii, et meil on kindel soov teha lavastus «Ma olen Ivo Linna».

Foto: Arno Saar/Õhtuleht

Raivo E. Tamm pälvis äsja Eesti Näitlejate Liidu auhinna. Tamm peab seda preemiat väga oluliseks öeldes, et see on kõige olulisem auhind, sest see on kolleegidelt.

Raivo E. Tamm 50 & Super Hot Cosmos Blues Band kontsertetenduses «Ma olen Ivo Linna»

Autor ja lavastaja Urmas Vadi

Kunstnik Liisi Eelmaa

Juubeliesietendus 15. juulil kl 19

Etendused 16., 17., 18. juulil kl 19  

Nordea Kontserdimajas

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles