Rootsis veetakse kihla, keda prints Carl Philip ja ta kihlatu pulma ei kutsu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sofia Hellqvist ja prints Carl Philip
Sofia Hellqvist ja prints Carl Philip Foto: SCANPIX

Rootsis veetakse agaralt kihla selle peale, keda prints Carl Philip ja ta kihlatu Sofia Hellqvist suvel toimuvasse pulma kutsuvad ja keda mitte.

Hellqvist ja prints kihlusid möödunud aasta juunis ning nad abielluvad selle aasta 13. juunil Stockholmis, edastab Svensk Damtidning.

Lisaks Rootsi kõrgseltskonnale ja siniverelistele peaks pulmakutse saama ka rida teiste riikide kuninglike perekondade liikmeid.

Oletatatkse, et kindlasti saavad kutse Norra troonipärijad, prints Haakon ja ta naine, printsess Mette-Marit ning printsess Märtha Louise ning tema abikaasa Ari Behn.

Taanist peaks osalema troonipärijad prints Frederik ning printsess Mary ning ka printsess Marie ja kuninganna Margrethe II.

Samuti olevat Rootsi oodata Hollandi kuningat Willem-Alexanderit ja kuninganna Maximat.

Pulma kutsutakse ka prints Carl Philipi ja Sofia Hellqvisti lähimad sõbrad.

Väidetavalt aga ei kutsuta Hellqvisti minevikust pärit isikuid nagu tõsielusaadete ja kollase meedia staare. Põhjus selles, et kuningas Carl XVI Gustaf on seni oma tulevase minia mineviku suhtes kriitiline.

Sofia Hellqvisti vanemad ja veel mõni sugulane peaks aga pulmakutsed saama.

Pulma on oodata ka nimekaid esinejaid. Rootsi kroonprintsessi Victoria ja prints Danieli pulmas esines Roxette ning selle ansambli juht Per Gessle koos oma naise Åsa Nordin-Gesslega oli külaliste seas.

Printsess Madeleine´i ja ta mehe Christopher O´Neilli pulmas aga esines Roxette`i laulja Marie Fredriksson.

Sofia Hellqvisti tuntakse ka ta lauluoskusest ning selle tõttu oletatakse, et ta võib ise oma pulmas laulda.

Prints  Carl Philipi ja Sofia Hellqvisti laulatus toimub Stockholmi kuningalossi kirikus, kus 2013. aastal laulatati ka printsess Madeleine ja ta mees.

Tseremoonia algab kell 16.30 kohaliku aja järgi. Pärast paaripanekut sõidab kuninglik paar hobukaarikus läbi linna.

Vastabiellunud suunduvad siis kuningapalee aeda Logårdenisse, kus neid tervitatakse 21 kahuripauguga.

Bankett leiab aset kuningapalee Valge mere saalis, millele järgneb tantsimine Karl XII galeriis.

Pulma põhirõhk on 13. juunil laupäeval, kuid pulmad käivituvad juba reedel, 12. juunil kui Carl Philip ja Sofia Hellqvist võtavad vastu valitud külalised pakkudes neile lõunasööki.

35-aastane prints Carl Philip kannab ka Värmlandi hertsogi tiitlit. Ta on Rootsi troonipärimisjärjekorras pärast kroonprintsess Victoriat ja printsess Estelle`i kolmandal kohal.

13. mail 1979 sündinud prints oli esmalt Rootsi troonipärija, kuid 1980. aastal muudeti seadust nii, et troonipärijaks saab esmasündinu. Seega sai kroonprintsessiks 1977. aastal sündinud Victoria.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles