Prantslane peab 26 126 aastaga tagasi maksma 3 135 eurot

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Prantsusmaa tööagentuur Pôle Emploi esitas ühele tööotsijale nõudmise tagastada 26 126 aastaga talle rohkem makstud summa 3 135, 20 euro ulatuses.

Edela-Prantsusmaal Gironde´i departemangus Mioses elav mees peab iga kuu tagasi maksma ühe eurosendi, kirjutab The Local.

Mehele maksti pärast töötuks jäämist töötutoetust rohkem kui ta oleks pidanud saama, kuna ta vallandati ning tal ei olnud teatud summale õigust.

Pôle Emploi tahab liigselt makstud raha tagasi saada.

Mees esitas protesti kui tööagentuur hakkas esmalt ta pangaarvet võtma nädalas 150 – 200 eurot.

Mees küsis advokaadilt nõu ning vaid nädal enne kohtusse minekut teatas tööagentuur, et nad on põhimõtteliselt mehe nõudmistega nõus ning ei võta mehelt korraga ta raha ära.

Kuid selle asemel, et edastada mehele loogiline tagasimaksete graafik, seisis kirjas, et nad tahavad summat tagasi järgneva 26 000 aasta jooksul üks sent kuus.

Pôle Emploi ei ole juhtunut kommenteerinud, külla aga arvas meest esindav advokaat, et tegemist võib olla kirjutusvea või kellegi pahatahtliku naljaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles