Teadlased selgitasid, miks hipsterid kasvatavad habet

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lääne-Austraalia ülikooli teadlaste sõnul lahendasid nad saladuse, miks hipsterid habet kasvatavad ja kannavad.

Põhjus on selles, et habe annab agressiivsema ja seksikama välimuse, kirjutab msn.com.

Teadlane Cyril Grueter ja ta kolleegid uurisid primaatide kogukondi ja jõudsid järeldusele, et umbes sama kehtib ka inimeste puhul.

Isased primaadid kasvatavad endale midagi habemesarnast või on neil väga eriline väljapaistev kehaosa, mida nad demonstreerivad. Need aitavad neil kaaslastest eristuda ning emaste jaoks seksapiilsed olla.

Mida suurem ja isasterohkem kogukond on, seda võimsamad «habemed» primaadid kasvatavad.

Teadlased uurisid 154 primaadiliiki ning leiti, et neis kogukondades, kus isastevahelised konfliktid ja füüsilised kontaktid olid sagedased, olid osal isastel väga võimsad eritunnused.

Sama kehtib ka meeste kohta, kes habeme abil püüavad end teistest meestest eristada ja silma paista.  Habemeta meestele ei pruugi naised piisavalt tähelepanu pöörata.

«Kui isik elab väikeses grupis, kus kõik üksteist tunnevad, siis seal ei ole suure tõenäosusega vaja näidata kehaelementide abil oma jõudu ja üleolekut. Suures grupis aga, kus on palju võõraid, võib aga eristavatest vahenditest kasu olla. Inimeste puhul võib selleks olla habe ja ehted,» selgitasid uurijad.

Nad lisasid, et habemete populaarsus kasvab meeste seas ka siis, kui naisi on vähe ning habemega meestel võib olla naiste seas suurem šanss.

Sajandite jooksul on habet seostatud erinevate asjadega. Lisaks seksapiilsusele ka tarkuse, teadmiste ja võimuga.

Tänapäeval peetakse seksikaks meest, kellel on kas siis paaripäevane või ka korralik hoolitsetud habe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles