Pildid: päikeselennuk lendab Myanmarist Hiinasse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Šveitsi pilootide Bertrand Piccardi ja Andre Borschbergi päikeselennuk Solar Impulse 2 võttis suuna Myanmarist Mandalayst Hiinasse Chongqingi.

Sellel etapil on lennukit juhtimas Bertrand Piccard, edastab BBC.

Lennuk peaks Chongqingist edasi lendama Nanjingi, kuid selle kohta langetatakse otsus täna õhtul pärast uurimist, kas lennukil on piisavalt selleks lennuks energiavaru.  

Edasi tuleb esimene suur ookeaniületus, viis ööpäeva kestev lend Hawaiile.

Hiina lennundusametnike sooviks on, et Solar Impulse 2 stardiks oma kuuendale etapile enne päiksestõusu. Vajadusel saab lennuk olla Chongquingis seni, kuni liitiumakud laaditud saavad. Ilmateade aga ei luba piirkonda just palju päikest ning selle tõttu võib lend edasi lükkuda.

Solar Impulse 2 tõusis õhku täna varahommikul kohaliku aja järgi kell 3.36 ning Hiinasse jõudmine võib võtta aega 19 tundi. Vahemaa pikkus on 1375 kilomeetrit.

Päikeselennuk startis ümbermaalimalennule 20 päeva tagasi Abu Dhabist. Šveitslaste Piccardi ja Borschbergi eesmärgiks on lennata läbi kõik 12 ettenähtud etappi.

Solar Impulse 2 lennu kõige pikem etapp oli 1468 kilomeetrit Omanist Muscatist Indiasse Ahmedabadi.

Päikeselennuki tiibade ulatus on 72 meetrit ehk laiem kui Boeing 747 lennukil, samas aga on kaal üsna väike, vaid 2,3 tonni.

Päikeselennuk saab oma energia tiibadel olevate päikesepaneelide abil. Energia salvestub liitiumioonakudesse, mille abil saab lennata öisel ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles