Galerii: Classical Music Rave tõi Kultuurikatla puupüsti rahvast täis

Meisi Volt
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel, 27. märtsil leidis vastavatud Kultuurikatla Katelde saalis aset esimene klassikalise muusika reiv Põhja- ja Baltimaades. Üritus osutus loomulikult ülipopulaarseks ning tõi maja paksult rahvas täis.

Suurlinnade tööstushooneid jõuliselt raputanud uudse peoformaadi autor ja üks õhtu peategelasi oli belglasest muusikauuendaja Brendan Jan Walsh.

Klassikalisest muusikast ja Eesti heliloojate loomingust põimitud tantsuliste DJ-settide vahel tegi kontsertetteaste impro-grupp Algorütmid koos kammernaiskooriga Sireen.

Foto: Erlend Štaub

Õhtu võtmekujuks oli loomulikult klassikalise muusika reivi (Classical Music Rave) kontseptsiooni looja, samanimelise üritustesarja korraldaja ning „ühemehe-revolutsiooniks" tituleeritud belglasest tšellist, dirigent, lektor ja ettevõtja Brendan Jan Walsh, kes hoidis saalitäie rahva oma kütkeis hüpnootiliste helide ja maheda bassiga.

Vaata galeriist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles