Festival Augustibluus kutsub särke annetades keskkonda säästma!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festival Augustibluus kutsub särke annetades keskkonda säästma!
Festival Augustibluus kutsub särke annetades keskkonda säästma! Foto: Erakogu

31. juulil ja 1. augustil toimuva festivali Augustibluus särgid valmivad sel korral hästisäilinud või uutest, kasutust mitteleidvatest t-särkidest. Alates tänasest on särkide kogumiskast väljas Tallinnas Tatari tänaval asuvas Uuskasutuskeskuses ning uue nädala alguses jõuavad samalaadsed kastid ka Tartu ja Pärnu Uuskasutuskeskustesse ning Haapsalu Kultuurikeskusesse.

Augustibluusi korraldajate sõnul tuuakse kasutatud ja kasutud särgid uuesti ringlusesse, et poleks tarvis toota uut toorkangast, säästes seeläbi loodust, vett ja energiat. Idee eriliste festivalisärkide loomiseks sündis koostöös Reet Ausi meeskonnaga ning kogumisaktsiooniks on õla alla pannud ka Uuskasutuskeskus.
 
Augustibluusi korraldaja Indrek Ditmanni sõnul soovitakse säästa keskkonda ja propageerida muuhulgas säästvat ja keskkondlikult vastutustundlikku mõtteviisi. „Kõik kastidesse jäetud särgid pestakse ja korrastatakse ning neile õmmeldakse Augustibluusi logotikand, saades nii mitusada erinevat, omanäolist särki, mis leiavad uuesti kasutust. Säästva tarbimise idee on meile südamelähedane ning taaskasutust leiavad ka festivali reklaamplakatid ning PVC-materjalist välimeediareklaamid. Kui midagi juurde toota, siis positiivset emotsiooni, mida Augustibluus külastajatele pakub,“ lisas ta.
 
Särke on loovutama oodatud nii eraisikud kui ka firmad, kel laos näiteks vana logoga suvepäevade särgid tolmu kogumas. Lisainformatsiooni saab Augustibluusi Facebooki seinalt, kodulehelt või kirjutades info@augustibluus.ee
 
Festival Augustibluus toimub juba 22. korda. Esmakordselt festivali ajaloos jõuab osa Augustibluusist külastajateni juba juuli viimasel päeval. Kokku astub festivali seitsmele lavale kahe ööpäeva jooksul ligikaudu 30 esinejat. Tänu aasta-aastalt kaalukamaks muutuvale programmile, märkimisväärsele publikuhuvile ja positiivsetele arvustustele ka paljudes rahvusvahelistes muusikaväljaannetes, on Augustibluus saavutanud kindla koha Euroopa tunnustatud bluusifestivalide nimistus. Festivali passid, mis tagavad sissepääsu kõikidele festivali kontsertidele on müügil Piletilevi müügipunktides üle Eesti ning vaid märtsi lõpuni on neid võimalik soetada 29 euro eest. Festivali kodulehekülg siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles