Galerii: moekas Toomas Hendrik Ilves pidas TMW konverentsi avakõne

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinn Music Week alustas täna muusikatööstuse konverentsiblokiga, mille avakõne pidas traditsiooniliselt president Toomas Hendrik Ilves. Lisaks intervjuudele mõjuka punkbändi The Slits kitarristi Viv Albertine’iga, Rootsi muusikatööstuse ühe vägevama naise Marie Dimbergiga ning muusikaprodutsendi Michael Pärtiga toimusid arutelupaneelid naiste rollist muusikatööstuses, sõltumatute plaadifirmade ärimudelitest ja kaasaegsest muusikaharidusest. 

Presidendi avakõne järgselt ütlesid tervitussõnad festivali esitleva Nordea panga juht Petri Nikkilä ja TMW peakorraldaja Helen Sildna.
 

Foto: Viktor Burkivski

Lisaks räägiti tänasel konverentsil ka mänedžeri rollist artisti karjääri planeerimisel, akadeemilisest muusikaharidusest 21. sajandil, Eesti džäss- ja klassikalise muusika artistide rahvusvahelise läbilöögi võimalustest ning kohaliku  muusikavaldkonna avalikust ja institutsionaalsest rahastamisest. Samuti arutleti Euroopa talendivahetusprogrammide ETEP  ja CEETEP tuleviku üle ning esitletakse Venemaa muusikaelu edendajate uut, tulevikule pühendunud põlvkonda. 

29. märtsi konverentsipäeva kavast leiab muuhulgas arutelupaneeli muusika rollist filmides ja reklaamides ning intervjuu ühe briti popiajaloo legendaarseima manageri Simon Napier-Belliga. Lisaks võetakse luubi alla sõltumatute plaadifirmade ärimudelid ja tuluallikad, loova linna kontseptsioon ning žanrite ülene muusikatarbimine. 

TMW muusikatööstuse konverents leiab aset 27. ja 28. märtsil Nordic Hotel Forumi konverentsikeskuses. Konverentsil võtab sõna ligi 90 muusikatööstuse spetsialisti üle maailma. Kavast leiab arutlusi laial teemade skaalal kultuuriorganisatsioonide sotsiaalsest vastutusest  muusikatööstuse kitsaskohtadeni ajal, mil keskseks küsimuseks on „kes maksab muusika eest“. Üks tänavuse festivali fookusi on murda eelarvamus, justkui domineeriksid muusikatööstuses jätkuvalt ainult mehed ning selle tõestuseks astub konverentsil üles mitmeid mõjukaid naisfiguure.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles