ETVs algab rännusari «Õhinapõhised Peruus»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Õhinapõhised Peruus»
«Õhinapõhised Peruus» Foto: ETV

Möödunud aasta oktoobris lendasid seitse eestlast Lõuna-Ameerikasse, Peruusse. Igaüks erineva tausta ja ootustega, kuid ühise sooviga hoida kõik kuus meelt kohalikule kultuurile avatud.

ETV hakkab 11-osalist rännuseiklust «Õhinapõhised Peruus» näitama laupäevaõhtuti kell 20.00.

Retkelised ei võtnud selget geograafilist eesmärki, küll aga taheti avastada teekonda kui sellist - vaadata endasse, läheneda olukordadele spontaanselt ja loominguliselt. Turistimugavusi trotsides kasutati transpordivahenditena kohalikke viletsas seisus busse, Noa-aegseid jõelaevu, kanuusid, hobuseid, mootorrattaid ja omaenda matkajalgu.

Kolmenädalase avastusretke käigus elati vihmametsas ja matkati mägedes. Teele jäid suuremad ja väiksemad linnad ning kauged ja raskesti ligipääsetavad külad. Saadi aimu, millised hääled kõnetavad, kui ööbida kahe puu vahele tõmmatud võrkkiiges keset põlismetsi. Ja mis tunne on öisel kanuumatkal näha helendavaid kaimanisilmi.

Esimeses osas näeb, kes on õhinapõhised, ja juhtub kõige ilmselgem - jõutakse kohale. Lennatakse Amazonasesse, ees ootab maailma suurim linn, kuhu ei vii ühtegi maismaateed - Iquitos. Selles inimdžunglis asutaksegi kõigi kuue meele abil piire kompama.

Sari «Õhinapõhised Peruus» on ETV eetris alates 28. märtsist laupäeviti kell 20.00.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles