Pildid: kohus andis pagariettevõttele käsu võtta müügilt rassistlik-seksuaalsed koogid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsusmaa lõunaosa Alpes-Martime`i Grasse`i kohus andis kohalikule pagariettevõttele käsu eemaldada oma kauplustest müügilt rassistlik-seksuaalsed koogid.

Kohtu sõnul on nimetatud šokolaadikoogid «inimväärikuse vastane rünnak», sest need kujutavad tumedanahalisi mehi ja naisi labaselt, edastab The Local.

Skandaali keskmesse sattunud šokolaadikoogid kannavad nimesid Jumalad ja Jumalannad ning kujutavad endast inimesi, kellel on suurenenud seksuaalorganid.   

Kookide sees on biskiviit ja šokolaadikreem ning peal paks tumeda šokolaadi kiht.

Prantsusmaa rassimivastu võitlemise organisatsiooni CRAN arvates on sellised koogid rassistlikud ning hea maitse piiri ületavad.

Sellised koogid välja mõelnud kondiiter Yannick Tavolaro peab rassismisüüdistust jaburaks.

«Kui ma esmalt meediast lugesin, et need on rassistlikud, pidasin seda naljaks. Neil ei ole mitte midagi tegemist rassismiga,» teatas kondiiter.

Ta lisas, et need koogid on tumedad selle tõttu, et põhiliseks aineks on tume šokolaad ning need ei kujuta tumedanahalisi naisi ega mehi, vaid lihtsalt naisi ja mehi.

«Ründavad isikud ei tunne mind ega ka mu karjääri. Tegemist on intellektuaalse terrorismiga ja ma ei pea seda taluma. Kavatsen ka edaspidi neid kooke teha,» teatas Tavolaro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles