Pildirida: millised näeksid maailma juhid välja hipsteritena

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dalai-laama
Dalai-laama Foto: society6.com

Iisareli kunstnik Amit Shimoni otsis internetist informatsiooni ja pilte oma riigi kunagiste ja praeguste juhtide kohta.

Ta googeldas ka Theodor Hertzlit, kes rajas 19. sajandil maailma zionistide organisatsiooni ning leidis sellest tuntud mehest vaid kaks kõlblikku fotot. Ta võrdles oma leidu piltidega, mida ta leidis googeldades «18-aastane tavaline poiss». See viis ta mõttele valmistad seeria pilte, kus maailmakuulsad isikud oleksid nagu hipsterid.

Tal valmis pildisari, mis kannab nime «Hipstory» ning näha on India vabadusvõitlejat Mahatma Gandhit, Saksamaa kantslerit Angela Merkelit ja veel palusid teisi kuulsusi.

«Viimasel 100 aastal on olnud palju prominentseid isikuid, kes on teinud ajalugu. Olen kujutanud maailma, kus need isikud oleksid hoopis teised ning ei tegeleks poliitika, vaid enda vaimse arenguga ja ka välimusega,» selgitas kunstnik.

Kunstnik soovitas ta tehtud pilte vaadata teise nurga alt.

«Kujutage ette, et Mahatma Gandhile pakuks rohkem huvi ta grungelik välimus kui brittide ülevõimu vastu võitlemine Indias. Või Abraham Lincoln otsiks ideaalset pidutsemiskohta selle asemel, et vabastada orje,» selgitas kunstnik.

Simoni kinnitusel ei taha ta oma pildiseeriaga neid inimesi ja nende ajastut alahinnata ega naeruvääristada, vaid lihtsalt anda uus mõõde, tõstes nad oma ajast tänapäeva.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles