Rootslane peab oma maja «ebarootsiliku» värvi tõttu üle värvima

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rootsi kunstnik Bernth Uhno peab talle kuuluva maja üle värvima, kuna kohaliku omavalitsuse ametnike sõnul on maja uus värv liiga «ebarootsilik».

Rootsi televisooni SVT andmetel on tegemist Mjölby maakonnas Skänningenis asuva majaga, mis oli tühi alates 1981. aastast. Uhno ostis maja selle aasta alguses.

Kunstnik tõmbas algupärase kollase värvi peale uue oranži värvikihi nii, et maja värv muutub katuse suunas tumedamaks.

See jõuline kollakasoranž värv ei meeldi kohalikele ning nad peavad seda Skänningeni jaoks sobimatuks.

Kohalikud võimud langetasid otsuse, et kunstnik peab oma maja uuesti üle värvima ning esialgse tuhmkollase värvi taastama.

«Selle maja värv jääb liiga silma. Tegemist ei ole rootslastele omase värviga. Rootsis tuleb traditsioonide juurde jääda,» teatas kohalik võimuesindaja Anders Steen.

Uhno plaanib kohaliku omavalitsuse otsuse kõrgematele ametnikele edasi kaevata. Kunstnik selgitas, et ka looduses ei ole kõik ühesugune ja ühte värvi.

«Kui vaadata näiteks taevasse, siis ülaosa on heledamat, alumine osa aga tumedamat sinist tooni. Sama võib kehtida ka majade värvi puhul. Minu maja on igatahes kena,» teatas rootslane.

Rootsi meedia avaldas Uhno maja kohta käiva uudis eile ning juba eile õhtuks oli tema toetuseks loodud Facebooki kogukond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles