Mitu lennuõnnetust leiab aasta jooksul tegelikult aset?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Vladimir Putini lennuk.
President Vladimir Putini lennuk. Foto: Xinhua / Scanpix

Täna kukkus Prantsuse Alpides Digne’i lähistel alla reisilennuk Airbus A320, mille pardal oli 142 reisijat ja kuus meeskonnaliiget. Eelmisel aastal vapustas inimesi nii Malaisa lennuki kadumine kui Ukrainas alla lastud reisilennuk. Mitu lennuõnnetust leiab aga tegelikult aasta jooksul aset?

International Business Times koostas eelmisel aastal graafiku, kus on välja toodud nii keskmine lennuõnnetuste kui ka neis hukkunute arv. Graafikust saab teada, et 2013. aastal kukkus alla 138 ning 2012. aastal 155 lennukit.

Veel saame teada, et kõige rohkem õnnetusi, lausa 562, leidis aset 1944. aastal ning kõige rohkem hukkus lennuõnnetustes inimesi 1972. aastal, mil 3329 inimest lõpetas oma elutee.

Diagrammist on ka näha, et alates 1980ndatest on aastas keskmiselt 100-300 lennuõnnetust. See tähendab, et kui iga lennuõnnetus oleks toimunud eri päevadel, oleks 2/3 aastast õnnetustega täidetud.

Lähemalt saab lennuõnnetuste sagedust aastate jooksul uurida diagrammist.

Lennuõnnetused Foto: 
Lennuõnnetused Foto: Foto: IBTimes/Lisa Mahapatra
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles