Vaata: Rüüt avaldas järgmise singli plaadilt koos live-videoga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rüüt on värske alternatiiv-folk ansambel, mille võlu peitub mitmekülgses ja otsinguterikkas lähenemises pärimusmuusikale
Rüüt on värske alternatiiv-folk ansambel, mille võlu peitub mitmekülgses ja otsinguterikkas lähenemises pärimusmuusikale Foto: Jana Solom

Ansambli Rüüt järgmine singel «Väikerästas» imiteerib linnulaulu ning leiab sellest omad rütmid.

Rüüt on alternatiiv-folk ansambel, kelle debüütalbum «Maasikille» ilmus veebruari alguses. Kolmanda singli «Väikerästas» viisi õppis ansambel väikerästaselt, kes on Põhja-Ameerika haldjaliku lauluga lind.  Laupäeval esineb ansambel ka Tallinn Music Weeki folgi programmis ning kodukontserdil. Eelmisel nädalal kaverdas Rüüt ka Koit Toome poolt kuulsaks lauldud «Sellest saab meie suvi», mis sai pärimusliku kuue.

Ansamblisse kuuluvad eesti parimad noored lõõtspillimehed Juhan Uppin ja Toomas Oks ning mitmekülgsele kõlale ja põnevatele lähenemistele annavad omapoolse vürtsi lisaks laulmisele ka viiulil Maili Metssalu ja meloodikal Maarja Soomre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles