Küttepunker Red Emperor kostitab taas muusikanädalaga

Meisi Volt
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Red Emperor Music Week
Red Emperor Music Week Foto: Red Emperor

Hakkab juba traditsiooniks kujunema, et Tallinnas algab kevad Red Emperor Music Weekiga. Kolmandat aastat toimuv muusikafestival peab jätkuvalt kinni oma lubadusest pakkuda inimestele kontserte tasuta ning elavdada live-muusika kultuuri.

«Red Emperor Music Week sai kunagi alguse seetõttu, et Tallinnas polnud piisavalt kohti, kus mängitaks live-muusikat, mida igaüks saaks nautida. Paari aastaga on see olukord paremaks muutunud, ent näiteks mitmete festivalide puhul pole ma aru saanud, et kellele neid korraldatakse - Eesti keskmise palga juures on 50 või rohkem eurot festivalipassi eest välja käia palju,» ütles festivali peakorraldaja ning vanalinnas asuva Red Emperor Bari omanik Craig Gibson.
 

«Lihtne on ju öelda, et kui raha ei ole, siis ära mine, aga ma olen nördinud, et kontserdi- ja festivalikorraldajad näevad muusikas ning muusikutes vaid võimalust äri teha. Meie ettevõtmised on juba mitu aastat näidanud, et uksel pileti eest hingehinna nöörimine ei ole ainuke lahendus. Meie festivali korraldamiseks ei ole loodud eraldi mittetulundusühingut, aga sellest hoolimata ei ole REMWi eesmärgiks mitte kunagi olnud kasumi teenimine. Asja peaks ikka muusika pärast tegema,» lisas Gibson. 
 
Tema sõnul on Red Emperoris korraldatavad Open Mic’id ning jämmimisõhtud nädalast nädalasse populaarsed ning regulaarselt toimuvad tasuta kontserdid toovad maja rahvast täis. Samast vaimust on kantud ka Red Emperor Music Week, mis tänavu toimub kuuel järjestikkusel päeval. Rahva ette astuvad pea 40 artisti. 
 

Üks paljudest esinejatest on Ziggy Wild, kelle frontwoman’i Laura Pritsi sõnul on Emperoris alati tore esineda. «Emperor on ikka ulme küttepunker! Sellist higist ja energilist rokenrolli ei kohta naljalt kuskil ja kõrvalseisjaks on ka raske jääda - kõik tõmmatakse kaasa!» Ziggy Wild astub Red Emperor Music Weekil üles reedel, 27. märtsil.
 
«Iga aastaga läheb programm tihedamaks ja soovijaid on üha rohkem - sellest ka rohkem festivalipäevi,» sõnas Gibson ning lisas: «eks see mängib ka rolli, et rahvas on meid omaks võtnud ning ootab festivali. Selle üle on mul tõsiselt hea meel.»
 

Kolmas Red Emperor Music Week algab juba teisipäeval, 24. märtsil, ning lõppeb kuni pühapäeva hilisõhtul. Teiste hulgas astuvad üles Electrobation, Forgotten Sunrise, Beebilõust, Sounds of September, Fast K jpt. Sissepääs alates 18. eluaastast ning tasuta.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles