Staarisaate finaali pääsesid Annabel, Anelle ja Gertu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval toimus «Eesti otsib superstaari» tüdrukute stuudiovoor, kust pääsesid finaali Annabel Guitar, Anelle Tamm ja Gertu Pabbo.

Esinejad, nende esitused ja kohtunike kommentaarid:

Foto: Erlend Štaub

1. Gertu Pabbo, Ott Lepland «Tunnen elus end» (900 73 01)

Tanel Padar: No mis ma oskan öelda... Kui sa esimest korda meie ette esimest korda laulma tulid, jäid meile meelde. Meil polnud kahtlustki, et sa oled hea laulja. Tänane esitus oli ka suurepärane.

Maaria-Liis Ilus: Sinus on sisemine sära, mis läheb edasi sinu häälde, sinu olekusse. See oli väga musikaalne ettekanne ja ma ütleks, et mulle jäi väheks - ma oleks tahtnud seda veel pikemalt kuulata. Mulle meeldis, et näitasid vahepeal oma tugevamat häält ja lõpus oli ka väga ilus falsetiosa. Väga ilus, tasakaalustatud esitus oli.

Rein Rannap: Sul on väga ilus, kandev hääl, ja see ei tule mitte ainult esile kõrges registris pikkade nootidega, vaid ka igalpool kannab ta sul ilusti. Intoneerimine on väga täpne ja puhas ja võib öelda ka, et sinu esinemise sisu on ilus.

Jarek Kasar: Raske on siia midagi lisada, kuidagi väga palju on neid kohtunikke. Neljandana, viimasena Osolini panna on juba ikkagi tõsine katsumus. Aga väga sümpaatne oli see laulmine. Kui sa seal üleval registris pedaali põhja virutasid, siis ma natuke mõtlesin, et tuurid lähevad võibolla liiga üles, aga kuna tegemist on noore inimese, mitte vana bemariga, siis oli kõik korras. Ootan juba huviga, mis edasi saab.

Foto: Erlend Štaub

2. Kristi Täheste, AC/DC «Thunderstruck» (900 73 02)

Maarja: Huhuhuuu... Kristi! Tihti ei näe sellist lauljatari Eesti lavadel. Sinu energia on vapustav. Minu jaoks olid sa täna pisut liiga intensiivne, aga selge on see, et külmaks ei jäta sa kedagi. Lihtsam on mõnel hetkel natuke maha võtta ja sinus on väga palju head ja seda vunki olemas, aga täna oli võibolla kohati see asi natuke kontrolli alt väljas. Aga ka selles on ägedust, nii et pane aga edasi!

Rein: Kontrolli alt väljas ei ole meil ammu keegi siin saates olnud, eks? Esimese loo ajal. Tore, et sa tulid siia saatesse. Meil on seda vaheldust hästi vaja. Muidu läheks nii lüüriliseks siin. Eelvooru lood võimaldasid sul paremini rokkida kui see tänane lugu, aga igaljuhul ma loodan, et sa jätkad.

Jarek: Mina umbes aimasin, et see laul võib sinu esituses niimoodi kõlada. Sul on väga spetsiifiline hääl, ometigi meenutas see väga paljusid lauljaid. Vaiksemate kohtade peal isegi Taneli õde mulle meenutas, aga kui sa sellist tugevamat häält tegid, siis oli see seal «South Parki» see mees, kes karjub «Timmy!» Ja siis käis kivipallur Jürto ka minu meelest. Su hääl on hea maitseaine, aga kui seda liiga palju kasutada, siis läheb tüütuks.

Tanel: Sa oled täiesti pöörane neiu. Kui kogu seda energiat ja julgust oleks saanud laenate eelmise nädala poistesaatesse, siis oleks kõik seal tõsise paueri ja julguse saanud ja oleks sulle ka jagunud. Võibolla alguses oli rütmispüsimine veidi liiga ligadi-logadi. 

Foto: Erlend Štaub

3. Marsella Tammes, Sam Smith «I'm Not The Only One» (900 73 03)

Rein: Sina oled meie pesamuna siin, sa oled kõigest 16! Me oleme algusest peale nautinud sinu mõrkjat salapära ja põnevust, mis sinus on ja soovinud, et sa ikka jätkaksid. Ma olen kindel, et paari aasta pärast, kui see saade peaks tulema, on sinu tõeline tähetund ja sa võida. Aga ma kardan, et praegu oled sa ehk liiga noor ja veidi ebakindel. 

Jarek: See esinemine oli natuke ühtlane. Nagu Eesti maastik - ei olnud erilisi mägesid ja asju, aga samas sensuaalsus. Ma kujutasin ette, et see võiks olla naiste pesureklaami taustahääl või midagi sellist. 

Tanel: Alguses kohe jäid need madalamad noodid natuke nõrgakeseks, aga mida lõpupoole, seda rohkem sa avasid ennast. Lõpuks oli juba täitsa usutav. Ma küll ei arva, et 16 on selline vanus, et peaks paari aasta pärast tulema jälle. Ma arvan, et 16 on täpselt paras vanus, et alustada. Mina soovin sulle edu.

Maarja: Minu arvates Jarek kasutas õiget sõna - mingi sensuaalsus on sinus olemas ja mina arvan ka, et 16 ei ole üldse mitte vara. Minu arust on sinu hääles palju eripära ja just see, et sa oled noor, pead andma endast palju kiiresti ja lühikese perioodi jooksul. Midagi reetis, et sinus on palju peidus, aga praegu pidid palju vaeva nägema, et seda välja tõmmata.

Foto: Erlend Štaub

4. Elis Loik, Lenna «Mina jään» (900 73 04)

Jarek: Väga kihvt oli. See «salaja»-fermaat, mis sa tegid seal, ja vibrato hääles oli jube kihvt. Neid kriukse oli võibolla liiga palju. Aga suurepärane loovalik. Mul on ka olnud rastapatsid - ma tean, mida sa tunned. 

Tanel: Tahtsin ka öelda, et suurepärane loovalik ja ka see oli mul kirjas, et ka minul on olnud rastapatsid. Mulle tõesti siiralt meeldis, aga võibolla lõpunootites jäi kitsaks hääl, aga see ka mind ei häirinud. Mind haaras kaasa küll.

Maarja: Minul rastapatsikogemus puudub. Sa laulad väga hästi. Ma tahaks nendele tugevatele läbilõikavatele nootidele ka tuge ja põhja ja tummisust alla saada, siis on kõik super.

Rein: Jõuline, julge, küps. Väga meeldis.

Foto: Erlend Štaub

5. Annabel Guitar, Adele «Turning Tables» (900 73 05)

Tanel: Sinu esituse esimene pool oli väga veenev. Aga üks asi, mida laulja meeles peab pidama, on koostöö taustapillimeestega - sa kippusid natuke omas rütmis liikuma seal. Mulle õudselt meeldib sinu tämber, aga sa võibolla natuke liiga palju murrad oma häält, aga sellesse loosse sobis. See oli väga ilus esitus.

Maarja: Loo algus oli täiesti super, aga ühel hetkel käis mingi krõks ja sinu närv sai sinust võitu. Sul on selline hääl, mis nõuab head võhma, ja sul lihtsalt saabki õhk otsa - sa pabistad nii palju ja siis see kõik kajastub selles, et sa ei suuda enam nii hästi kontrollida oma häält. Sinu hääl on nii äge ja nii eriline, et see peaks süstima sinusse nii palju enesekindlust, et sa ei pea muretseme mitte ühegi asja pärast. Ainult mine sinna loo sisse ja usalda oma musikaalsust. Praegu sai närv lihtsalt natuke võitu, aga see on täiesti normaalne. Sul ei ole veel piisavalt kogemust. Aga ole endas kindlam ja usu endasse. 

Rein: Võimas hääl, väga vahvad murdumised, minul ei saanud neid liiga palju. Aga su esitus jäi kuidagi ühele nivoole, vähe oli vaheldust ja erinevaid hoiakuid, mida see laul oleks ju pakkunud. 

Jarek: Mina arvan, et see klaverisaatja peabki solisti järgi tegemas. Sul on oma rütm ja see oli väga mõnus. 

Foto: Erlend Štaub

6. Carol Suurevälja, Scorpions «Still Loving You» (900 73 06)

Maarja: Mulle väga meeldib sinu hääles see, et seal on sellist kähedust ja samas jõulisust ja kärinat. See kontrast on hästi kihvt. Kohati jah, mõned pikad noodid oleks tahtnud olla veidi täpsemad, aga pigem ma hindasin just seda, et sa läksid sinna loosse sisse ja sa olid väga emotsionaalne, kui sa seda esitasid.

Rein: Väga ilus, omapärane häälevärv on sul. See on kindlasti sinu trump. Mind üllatasid su staarimaneerid, žestid ja ilmed.

Jarek: Mina kirjutasin laulu ajal põnevaid märksõnu - Jaapani õudusfilm, puuma pai, maksuamet, Darth Vader, Oti ema... Kurjakuulutavad märksõnad, aga selle juures see kuidagi lummas. Eks see laulmine peabki tekitama mingeid mõtteid. Minul oleks küll hea meel, kui sa saaksid edasi. See you later, Darth Vader!

Tanel: Mulle ka meeldib su hääletämber väga. See on kindlasti ainulaadne Eestis. Võibolla natuke kahtlane oli see loovalik minu jaoks. Kindlasti tahaksin kuulda, kuidas sa laulad midagi tempokamat.

Foto: Erlend Štaub

7. Karmen Kõrnas, Beyonce «Listen» (900 73 07)

Rein: Väga võimas hääl, hea tämber... Kõik sõnad on täna ära öeldud juba. Suurepärane.

Jarek: No keskel jäi pisut madalaks sulle, aga üldiselt oli tõesti selline kõva möll. Ma vaatasin, et siin laua peal klaasid klirisesid ja Reinul hakkas grimmi kooruma.

Tanel: Kui selle loo originaali juurde tulla, siis Beyonce laulab seda ise suhteliselt südantlõhestavalt. Sina olid kõike muud, särasid nagu oleksid laulnud «Пусть всегда будет солнце» või midagi taolist. See häiris mind ainult hetkeks ja ma unustasin ära, mis looga tegu on ja ma jäin kuulama sind kui lauljat. See, et sa seal mikrofoni taga niimoodi särama ja õide puhkesid, oli iseenesest ju täitsa tore. See, et ma alguses olin ehmunud, see taandus ja pärast olin pigem rõõmus.

Maarja: Ma arvan, et asi on ikka sinus, et sa saad mehed niimoodi kogelema siin ja ei oska nad midagi väga siin öelda. Mina nuriseks selle üle, et sa võtsid nii raske loo ja ma oleks tahtnud, et sa oleks võtnud sellise loo, millega ka eristuda. See lugu on selline, mida peab just sellise häälega laulma ja maailmas on seda lauldud nii palju kordi nii hästi. Sa olid hea, aga ma oleks tahtnud näha lugu, millega sa eristuks ja et me näeme sind ennast, mitte ainult seda võimsat häält.

Foto: Erlend Štaub

8. Jana Liisa Johannson, Terminaator «Kaitseta» (900 73 08)

Jarek: Nonii, nöpsik, närvid ütlesid vist oma sõna. Ma salaja kuulasin ja proovis tuli vist paremini välja. Siiski ma arvan, et Jaagupil on põhjus teleka ees suurt rõõmu tunda, sest ikkagi kuidagi meeldis. Alati saab paremini, aga ma loodan, et sa saad edasi.

Tanel: Sa oled tõeliselt särav persoon. Nii, kui lavale astusid, läks terve see stuudioruum särama. Mina küll ei pannud tähele, et sul oleks mingi pinge sees olnud. Mina unustasin täiesti ära, et see oli duett ja Terminaatori lugu - sa tegi selle täiesti oma looks. 

Maarja: See sära on sinus selline, et isegi, kui laulad kurba lugu, on sinus mingi sära ja emotsiooni ikka nii tugev, mis näitab, et sa oled lavale loodud. Minu arust oli väga hästi kontrollitud su laulmine. Ainult kõige kõrgema noodi juures oleks tahtnud veel rohkem jõudu. Üldiselt väga hästi lauldud.

Rein: Ma tabasin, et mis on juhtunud Eesti naistega. Esimesel hooajal pidin kõigile ütlema, et kõvemini! kõvemini! julgemalt!. Ja sellel aastal laulavad kõik nagu tõrrepõhjast. Väga tubli esitus oli sul.

Foto: Erlend Štaub

9. Siret Tuula, John Legend «All Of Me» (900 73 09)

Tanel: Kui me nägime sind eelvoorudes, siis sa olid selline hipitüdruk. Nüüd astusid lavale nagu hoopis teine. Loomulikult ei ole see armas olemine kuskile kadunud ja sind on hea vaadata ja kuulata. Mulle tundub, et mõne teise looga oleks sa saanud oma häält paremini näidata. Falsetikohtadest olid pooled väga ilusad, aga pooled ei tulnud nii hästi välja.

Maarja: Minule väga meeldis see Siret, keda alguses nägime, selline särtsakas ja rõõmsameelne, mida sa ka igapäevaelus tundud olevat. Nüüd sa näitasid hoopis teistsugust külge endast, mis on väga vajalik siin saates. Tänases saates on eriti oluline, et näitaksid oma trumpe, mis on sinu kõige tugevam külg sinus. Kui ma võrdlen praegu seda, kuidas sa tulid meie ette alguses, nende topsidega, selline rõõmsameelne, siis sa jäid rohkem meelde, olles selline ülevoolav, tore ja armas. Praegu jah sellise staatilise ja lüürilise looga, võrreldes neid kahte, oli see väike samm tagasi. 

Rein: Nõustun Taneliga, et mõni teine lugu oleks su trumbid paremini välja toonud. Praegu selle puhul jäi kõik ühtlaseks ja sarnaseks. Oleks tahtnud näha erinevaid emotsioone ja nüansse.

Jarek: Võibolla Rein ja Tanel tahavad, et sa The Suni ja Rannapit esitaksid, aga minu jaoks oli see lauluvalik väga okei ja näitas tõesti sinu erinevaid tube ja see kõik oli väga sümpaatne. Mulle meeldis, et sa ei pungestanud seal ja et sul tuksles kuklas hoopis mingi muu mõte või missioon, sõnum, mille sa tahtsid edastada. Päris cool oli, selline smart casual lõõritamine.

Foto: Erlend Štaub

10. Anelle Tamm, Ines «Kus kulgeb kuu» (900 73 10)

Maarja: Väga hea loovalik ja sinu ilu nii väline kui sisemine pääses väga hästi esile selle looga. See tervik, mis te klaveriga moodustasite, oli hea kuulata. Sul on hea hääl ja ma tõesti loodan, et me kuuleme seda ilusat häält veel.

Rein: Minu jaoks jäi natuke igavaks see esitus. Ta oli küll ilus, aga tekst on selline sünge ja sa ei toonud välja kõike seda surma ja esitasid seda lüüriliselt rohkem. Väike ebakõla tekkis.

Jarek: Selleks, et seda boo!-d kuulda, ütlen ka teravalt, et "kuis kulgeb nagu noorkuu" oli see natuke. Noh, nüüd pange boo!. Mis puudutab seda esinemist, siis see puudutas mind küll. Võibolla see madal koht oli sinu jaoks natuke madal.

Tanel: Ma ka kiidan sinu lauluvalikut. Tänastest oli see parim valik, mis lauljale ka päriselt sobib. Kohati isegi, kui silm kinni panna, tuli natuke liiga palju Inest silme ette, natuke sarnane silme ette. Aga tõesti väga kena lõpp meie tänasele suurepärasele kontserdile.

Möödunud pühapäeval hääletasid televaatajad finaali kolm esimest noormeest: Risto Paiste, Jüri Pootsmanni ja Karl Gustav Adamsoo.

«Eesti otsib superstaari» on TV3s pühapäeviti kell 19.30. Vaata seekordseid etteasteid allpool:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles