Isa päästis poja agressiivse vallabi käest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vallabi
Vallabi Foto: Wikipedia.org

Austraalias White Rockis päästis üks isa oma poja agressiivse vallabi (Macropus bennettii) käest.

Lapse isa Alwyn Bailey sõnul ründas umbes meetri kõrgune loom ta üheksa-aastast poega Morganit, kirjutab abc.net.au.

«Vallabide inimeste vastased rünnakud on sagenenud. Ei ole enam sõbralikke kukkurloomi, vaid kiskjalikud ründajad. Neile tuleks jaht korraldada,» sõnas Bailey.

Vallabi ründas poissi siis, kui ta oli karjamaal nende perele kuuluvate hobuste juures.

«Järsku ei tea kust ilmus vallabi, Morgan hakkas kiirelt tema poole hüppava vallabi eest põgenema ja loom järgnes poisile,» lausus isa.

Isa sõnul nägi ta hädas last ja tormas talle appi.

«Võtsin relvana kasutusele oma püksirihma, et looma eemale peletada. Lõin vallabi suunas kaks korda püksirihmaga. Vallabi ärritus ja püüdis siis mind rünnata,» meenutas austraallane.

Bailey sõnul oli sündmuspaigal ka ta noorem poeg, kuueaastane Bodine, kes maast suure puuoksa haaras ja seda vallabi poole viibutas.

«Minu püksirihm ja poja puuoks sundisid vallabi lõpuks taganema,» lausus Bailey.

Mehe sõnul on tema elukohas sagenenud juhtumid, kus vallabid lapsi ja ka täiskasvanuid ründavad.

Austraalia looduskaitsjate arvates ei ründa vallabid ja kängurud inimesi just kuigi sageli.

«Kuid  on vallabisid, kes on harjunud, et inimesed neid toidavad. Sellised loomad võivad arvata, et kõik nende vaatevälja sattuvad inimesed seda teevad.  Kui nad aga näevad, et toitu neile ei anta, võivad rünnata,» selgitasid looduskaitsjad.

Nad lisasid, et nii vallabid kui ka kängurud on ikkagi ettearvamatult käituvad metsloomad ja neid ei tuleks sööta ning nad tuleks rahule jätta.

Vallabi ehk bennetti känguru kuulub kukkurloomade hulka hulka,  on oma välimuselt ja eluviisilt kängurutega sarnane. Kängurulased (Macropodidae) on Austraalia ja selle lähisaarte kukrulised. Neil on jõulised tagajalad, väiksed eesjalad ja võimas saba. Liiguvad esi hüpates.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles