120 kilo kaotanud vapper noormees näitas maailmale oma üleliigset nahka

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matt Diaz
Matt Diaz Foto: Matt Diaz

Brooklynist pärit noormees avaldas internetis emotsionaalse video, milles saab näha tema keha praegust olukorda pärast suurt kaalukaotust.

22-aastane Matt Diaz võttis kuue aastaga kaalust alla üle 120 kilogrammi ja ta on pärast oma loo avalikustamist palju toetust ja julgustust pälvinud, kirjutab Huffington Post.

«Kaotasin viimase kuue aastaga 122 kilogrammi. 16-aastasena kaalusin umbes 224 kilo ja see oli mu suurim kaal. Ma seisan kehapositiivsuse eest, kuid samas pole ma kunagi näidanud, milline näeb välja mu üleliigne nahk... Ma pole seda kunagi varem teinud ja ma kardan väga,» räägib noormees videos.

Diaz võttis kaalust alla maovähendusoperatsiooni, tervisliku toitumise ja liikumise abil. See kõik pole aga vähendanud tema rippuvat nahka ja ta tunnistab, et see muserdab teda jätkuvalt.

«Kui kellegi uuega magan või kui olen kuskil - rannas või midagi - ja pean särgi seljast võtma, ei suuda ma seda teha,» ütles Matt läbi pisarate. 

Diaz on oma kaalukaotuse teekonda sotsiaalmeedias jaganud mitmeid aastaid. Ta avaldas video selleks, et aus olla ja julgustada teisigi ennast armastama.

«Minu arvates on tähtis, et õpime armastama oma keha, isegi, kui meile selle juures mõni asi ei meeldi. Olen seda alati rääkinud, kuid samas polnud ma oma liignahka kellelegi näidanud - mulle tundus, et olen enda ja teiste suhtes seetõttu ebaaus. Ma ei saa ju teistele öelda, et armastage ennast, samas kui ma iseennast peidan ja oma naha pärast häbi tunnen,» seletas noormees.

Video avaldamine polnud kerge: «Ma kardan kohutavalt, et inimesed peavad mind nüüd koledaks. Kardan, et selle tõttu tekib palju negatiivsust ja hukkamõistu. Ma tundsin selle video postitamise eel surmahirmu.»

Kuigi Diaze videol on ka mõned negatiivsed kommentaarid, on suuem osa inimestest teda toetanud. Diaz avas sel nädalal ka GoFundMe kampaania, et koguda raha liignaha eemaldamise operatsiooniks. Tema eesmärk 20 000 dollarit täideti heade inimeste abil kõigest kahe päevaga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles