EMT ja TMW unistuste peo konkursi võitjad kutsuvad Tallinna Kesklinna noortekeskusse esinema 5LOOPS

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
5LOOPS
5LOOPS Foto: promo

EMT ja Tallinn Music Weeki (TMW) ühise “Tee oma pidu” konkursi võitis mitteformaalsele õppele ja rahvusvahelisele noortevahetusele keskendunud mittetulundusühingu Shokkin Group esitatud peoidee. Grupis osalevad noored soovisid unistuste peo korraldada Tallinna Kesklinna noortekeskuses, kutsudes esinema oma lemmikust hiphop-artisti 5LOOPS’i. Pidu toimub reedel, 27. märtsil kell 15:00. 

„Tee oma pidu“ konkursi võitja valiti ligi saja põneva peo- ja kontserdiplaani seast. Võidu toonud idee paistis silma nii läbimõeldusega kui eesmärgiga jagada mõnusat elamust võimalikult paljude ea- ja mõttekaaslastega.

Kesklinna noortekeskuses tegutseva unistuste peo võitjad, hiphopi ja graffiti-kunsti entusiastidest Shokkin Group liikmed ootavad väga eelseisvat pidu.  

„Meid motiveerib võimalus midagi uut kogeda ja ise päris oma pidu korraldada. Olen ka ise juba mõnda aega räppimisega tegelenud ja minu arvates on 5LOOPS üks parimaid kollektiive Eestis, kellel on alati midagi uut ja head ette näidata,“ ütleb 18-aastane Anton.

Hiphop-tantsu harrastav Antoni eakaaslane Anna täiendab: „5LOOPSi biidid ja sõnad on väga mahedad ja on juba ammu mu pleilistis aukohal. Tahan väga sel peol osaleda ja mõnusat atmosfääri kogeda.“

Tulevase unistuste peo peaesineja 5LOOPSi alustala Martti Poom ehk MC s'Poom on  meeldivalt üllatunud, et keegi just nimelt neid kogu TMW menüüs pakutavate artistide seast välja valiti: „Väga lahe, et meiesugust, keldritasandil kampa, oma peole soovitakse.  Rõõm on kuulda, et me muusika ikka noorte seas levib, et meie sõnumit mõistetakse ning jagatakse. Kindlasti anname endast parima, et tuleks ka hea pidu!“

EMT partnersuhete ja üritusturunduse juht Heddy Ringi sõnul on EMT-l ütlemata hea meel, et seekordne „Tee oma pidu“ võit läks just Tallinna Kesklinna noortekeskuses tegutsevatele noortele, kellele võimaldatakse koostöös TMW-ga kogeda nii hea muusikasündmuse korraldamist kui oma kaaskonnaga lemmikartisti muusika nautimist. 


Eesti räpimaastiku üks staažikamaid tegijaid, s’Poomi juhitud selge ja mõtteterava joonega Tartu grupi 5LOOPSi loomingule on iseloomulik klassikaline 90ndate hiphopi kõla, milles on korduma/loopima pandud viis erinevat, peamiselt jazzi ja funki varakambreist pärinevat helisämplit. Matsakatele biitidele on uusi värve lisanud eriilmelised räpparid ja taustameisterdajad, teiste seas Hr.Kivi ja DJ Kayot, Põhjamaade Hirm, Chalice, Tommyboy, Okym Riim, Gorõ Lana, Reket, JOC, Genka jpt. Eesti hiphopi ajalukku on end salvestatud ka mitme leidliku visuaaliga videoga, mille autoriks on enamasti Martti Poom ise. 

„Tee oma pidu“ konkursi raames sooviti oma unistuste pidudele enim esinema ka möödunud aasta EMT ja TMW publikulemmiku tiitli pälvinud Metsakutsut, folkpop sensatsiooni Curly Strings, räppar Tommy Cashi ning Marten Kuninga ja Daniel Levi bände. Lennukaimaks ideedeks olid muuhulgas aeroobikaseanss Valgevene postpunk-pundi Super Besse saatel Viru Keskuse aatriumis ning Markus Rafael Nylundi kontsert Linnahalli katusel, sekka ka mitmeid kooli- ja kodupeo soove.

Möödunud aastal esmakordselt EMT ja Tallinn Music Weeki korraldatud “Tee oma pidu” konkursi võitis Lasnamäe Vene Gümnaasiumi õpilane Darja, kes sai korraldada unistuste peo oma kooli aulas, kutsudes esinema oma kauaaegse lemmiku Instrumenti Lätist.

27. märtsil Tallinna Kesklinna noortekeskuses toimuvat 5LOOPSi kontserti aitavad noortel korraldada  TMW linnalavaprogrammi juht Raimond Põldmaa ning Shokkin Group eestvedaja Pavel Vassiljev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles