Prantsusmaal tahetakse keelata haiglaselt kõhnad modellid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Modell
Modell Foto: SCANPIX

Prantsusmaa juhtivad sotsialistid soovivad, et riigis keelatakse juurdepääs lehekülgedele, kus on näha haiglaselt kõhnu modelle.

Liiga kõhnad modellid tahetakse eemaldada ka moelavadelt eesmärgiga võidelda noorte söömisprobleemide nagu anoreksia ja buliimia vastu efektiivsemalt, edastab YLE.

Sotsialistid esitasid vastava uue seaduseelnõu eile.

Uue seaduseelnõu «isaks» on sotsialistist rahvasaadik, arst Olivier Véra ning selles seisab, et tuleb takistada juurdepääs neile lehekülgedele ja blogidele, kus ülistatakse haiglast kõhnust ning kus antakse näpunäiteid ekstreemsalenemiseks.

Kui eelnõus saab seadus ning see kehtima hakkab, siis peavad moelavadele jõudvad modellid esitama toimumispaiga võimuesindajatele arstitõendi, millest selgub kehakaaluindeks ja kehakaal. Kui need ei ole piisavad, siis modelli lavale ei lubata.

Kehakaaluindeks väljendab inimese pikkuse ja kehakaalu suhet. See näitab, kas isik on ala-või ülekaaluline või normaalkaalus.

Seaduseelnõud toetab ka Prantsusmaa tervishoiuminister Marisol Touraine.

«Modellina töötamine ei tähenda seda, et peab olema alakaaluline. Tüdrukutele tuleb selgeks teha, et tervise eest peab hoolitsema  ning modellide alakaalulisus ei ole ideaalsus,»  lausus minister.

Mitmes riigis nagu näiteks Itaalias, Belgias ja Hispaanias on viimastel aastatel hakatud aina aktiivsemalt võitlema alakaalulisuse ja söömishäirete vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles