Galerii: Moekuulutaja Tartu Kaubamajas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel ja laupäeval toimus Tartu Kaubamaja keskuses Moekuulutaja üritus, kus näidati värsket moodi ja põnevat meelelahutust.

Laste moeetendus

Laste moeetendus oli lõbus ja vahva nagu alati. Stilist Kirsi Altjõe oli pannud kokku rõõmsad ja värviküllased komplektid, milles lapsed ennast tõeliselt hästi tundsid. Kirsi sõnul ongi see lastemoe puhul kõige olulisem – et lapsed ennast ülimalt mõnusalt tunneksid. Lisaks on trendikas erinevate stiilide kokku miksimine, seega saab kõige moekama tulemusega hakkama laps ise.

Foto: Kertin Vasser

Naiste- ja meestemood

Naiste- ja meestemoe etenduse stilist Piret Ilves sõnab, et hetkel on moes palju erinevaid stiile, mille hulgast iga moehuviline endale sobivaima peaks leidma. Üheks suureks trendiks on teksa, mida pakutakse väga erineval moel. Ülimoodne on näiteks üleni teksasse riietuda, nii et kõik riided on teksamaterjalist. Algaval hooajal on 60ndate ja 70ndate hõngu tugevalt tunda eelkõige konservatiivsemas kontorimoes. Püks- ja kleitkostüümid, jakid, mantlid on omandanud salatirohelise, apelsinioranži, tibukollase ja erkpunase värvigamma ning ajastutruud lõiked.

Foto: Kertin Vasser

Kaubamaja moeetendus

Stilist Piret Vapajeva tutvustas parimaid palasid Tartu Kaubamaja moevalikust, mis andis hea ülevaate hetke kuumimatest trendidest. Pireti sõnul oli moeetendus väike rännak moeajalukku, mis algas 60ndate must-valge geomeetriliste mustritega, suundus edasi 70ndate lilleliste ja voogavate komplektideni, sealt jõudis 80ndate teksamaania juurde ning show lõpetasid minimalistlikumad ning neutraalsete beežide toonidega rõivad.

Antoniuse moeetendus

Moekuulutajal astusid laupäeval, 14. märtsil üles Antoniuse õue ja Tartu loomemajanduskeskuse moekunstnikud. Etendusel näidati läbilõiget värsketest kevadkollektsioonidest, kus erinevad tooted täiendavad üksteise kollektsioone.

Antoniuse ja loomemajanduskeskuse moekunstnike loomingust olid etendusel esindatud järgmised kunstnikud ja kaubamärgid: TASI kotid ja aksessuaarid, Külluslikud Etnokudumid, Küllike Tuvikene, Liisa Soolepp, Androni kotid ja aksessuaarid, Kristel Suigussaare kindad ja käeaksessuaarid, Liisa Murdvee kaubamärgiga LiisaMu, Afterlife Sweater (Kaari Reimand) ja HILP.

Etenduse stilist oli Piret Vapajeva.

Koerteklubi Säde etteaste

MTÜ Koerteklubi Säde tegeleb peamiselt koeraspordi agility treeningute  ja võistluste korraldamisega Tartus. Lisaks agility treeningutele  kutsutakse koolitajaid Eestist ja välismaalt ka mitmesuguste muude  koeraharrastuste õpetamiseks: nt Sõnakuulelikkus, Frisbee,  Rallikuulekus, Klikkertreening jpm. Koeraomanikele korraldatakse  seminare koerte sportiku ettevalmistuse ja toitmise teemadel.

Moekuulutajal esindas klubi kolm koerajuhti: Marju Mikkel, Saara Vällik ja Jaanika Lillenberg ja neli agilitykoera: Laura, Yuki, Edha ja Bella. Koerad sooritasid erinevaid etteasteid: slaalomi ja tunneli läbimine, sportkoera  soojendusharjutused, sõnakuulelikkuse harjutused, kasti jooksmise trikk,  salvrätiku toomise trikk, sülle- ja turjalehüppamise trikid. Publik elas nutikate koerte etteastetele väga kaasa ja tundus, et ka koerad nautisid tähelepanu.

Kõige keerulisem trikk, mida esitlusel näidati, on agilitytakistuse  SLAALOM läbimine. Slaalomi õigest kohast sisseminekut, selle sujuvat  läbimist ja õigest kohast väljatulekut õpivad koerad treeningute käigus  pidevalt, seda täiustatakse lausa aastaid.

Vello Vaheri tsirkusepere

Lisaks rõivastele on alati moes ka liikumine ning tervislikud eluviisid. Moekuulutaja erikülaliseks oli seekord Vello Vaheri tsirkusepere, kes esitasid huvilistele pööraseid trikke. Soovijad said ka ise trikitamises osaleda. Vello Vaheri perekond on rahvusvahelisel areenil aktiivselt tegutsenud juba 20 aastat ning paljude välistuuride vahepeal sai nende uskumatult keerukaid etteasteid nüüd nautida ka siinsamas Tartus.

Mood-Performance-Tants moeetendus

Mood-Performance-Tants moeetendus toimub 2015. aastal juba 17. korda. Toimumispaigaks on modernse lahendusega Tartu Tervishoiu Kõrgkool ning etenduse kuupäevaks kevadine 9. mai. Moekuulutajal sai laupäeval uudistada maikuus esitlusele tulevate kollektsioonide esimesi rõivakomplekte.

Uue ja põneva suunana on ürituse fookuses seekord meestemoe tutvustamine ja kvaliteetne meestele suunatud moelooming. Läbi mehekeskse teemaarenduse loodab MPT juhtida tähelepanu mitmetele Eestis tegutsevatele disaineritele, kelle sihtgrupiks on just mehed.

Foto: Kertin Vasser

Melu

Moekuulutaja tõi ka sel korral publikuni värskeima moe ja põneva meelelahutuse. Ürituse päevajuhtideks olid lauljanna Teele Viira ning VJ-na tuntud Martin Veisman, kes pealtvaatajaid lõbustasid ning ka rohkelt erinevaid üllatusi välja loosisid.

Keskuse II korrusel olid avatud fotoboksid, kus fotograafid Gitta Veber (Happy Days Fotod), Anastassia Klementi (fotostuudio Fotoelu) ning Kevin Amon huvilistest tasuta lõbusaid fotosid tegid.

Laupäeval sai Tartu Kaubamaja keskuse ees aga kaasa elada suusasprindi maailmameistrivõistlustele – selle jaoks oli keskuse ette rajatud spetsiaalne suusarada.


Vaata pildigaleriid!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles