Sarimõrvari eest pakutakse pool miljonit dollarit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sarimõrvari eest pakutakse pool miljonit dollarit
Sarimõrvari eest pakutakse pool miljonit dollarit Foto: jupiterimages.com

USA Los Angelese linnavõimud lubavad sarimõrvari jälgedele ja tabamiseni viiva vihje eest pool miljonit dollarit (üle 5,3 miljoni krooni).

Politsei sõnul on mõrvari ohvrid mustanahalised ja nad kõik leiti Los Angelese lõunaosast, kirjutab AP.

 

Kolme aasta jooksul, 1985 - 1988 tapeti ühte ja sama relva kasutades seitse naist ja üks mees.

 

Viimane ohver, 18-aastane Alicia Monique Alexander läks 1988. aasta septembris poodi, kuid koju enam ei jõudnud. Alexanderi laip leiti neli ööpäeva hiljem, talle oli rindu tulistatud.

Alicia mõrva järel tuli 13 aasta pikkune paus. Sellel ajal jäid mitmed seda sarimõrvarit jahtinud politseinikud pensionile ja nooremad suunati teiste juhtumitega tegelema.

Mõrvar ründas jälle 2002. aasta oktoobris. Tema ohvriks oli 14-aastane Princess Berthomieux, kes leiti pekstuna ja üles pooduna Inglewoodis asuvalt tänavalt. Tüdruku laibalt leiti mõrvari DNAd ja see aitas juhtumit seostada 1980. aastate mõrvajuhtumitega.

Järgmine mõrv toimus 2003. aastal ja seni viimane 2007. aastal. Siis leiti 25-aastase Janeica Petersi surnukeha. Naine oli maha lastud ja prügi alla peidetud.

Kuigi politseil on mõrvari DNA olemas, ei ole juhtumitel pealtnägijaid ega tunnistajaid. Ainuke tunnistaja on naine, kes pääses mõrvari käest 1988. aastal põgenema.

 

Naise sõnul oli tapja 1980. aastatel 30. eluaastates mustanahaline mees, kes sõitis autoga Ford Pinto.

Politsei esindaja Denis Cremininsi kinnitusel ei pruugi naise antud kirjeldus mõrvari välimuse kohta tõene olla, kuna naine oli juhtumi tõttu šokis.

Uurijad on nüüd vaatluse alla võtnud vanglate registrid, tegemaks kindlaks, kes kurjategijatest olid trellide taga, kui mõrvade vahel oli pikem paus.

Lisaks loodetakse, et DNA-andmebaasist leitakse lõpuks isik, kelle DNA mõrvari DNAga sarnaneks. See aitaks tapja sugulasi kindlaks teha ja nii võiks jõuda ka mõrvarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles