Hispaanlanna tahab DNA-testi abil teha kindlaks, kas Salvador Dali oli ta isa

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salvador Dali
Salvador Dali Foto: SCANPIX

Hispaania endine kuningas Juan Carlos ei ole ainus, kes anti isaduse tõendamiseks kohtusse, sest nüüd tehti seda ka postuumselt kunstnik Salvador Daliga.

Naine nimega Maria Pilar A.  esitas isaduse tõestamise hagi Madridi kohtusse, edastab The Local.

Ta tahab teha ka DNA-testi, mis peaks tõendama, kas 1989. aastal surnud Dali oli ta isa või mitte.

 Naine andis kohtusse nii Hispaania riigi kui ka Dali fondi, mis vastutab ta pärandi eest.

Maria Pilar tahab, et ta sünnitunnistusel märgitaks Dali ta isana. 1. veebruaril 1956. aastal sündinud hispaanlanna sõnul oli ta emal Antonial ja kuulsal kunstnikul salasuhe.

 Salvador Dali oli alates 1934. aastast abielus oma muusa Galaga. Paar abiellus kiriklikult 1958. aastal ning selleks oli vaja paavsti eriluba, kuna Gala oli varem lahutatud.

Maria Pilari sõnul kohtus ta ema Daliga Port Lliget´s, väikeses kalurikülas, kus kunstnik elas. Pärast kunstniku surma rajatai ta elukohta muuseum.

Maria Pilari ema  olevat paljastanud mitmele tuttavale, et ta tütre isa on kuulus Salvador Dali.

Hispaanlanna kontakteerus Dali biograafi ja tema sugulaste esindajaga, kes olid DNA-testiga nõus. Ta sai juurdepääsu Dali surimaskile, millel oli mehe juukseid ja nahka.

Naise advokaat Francesco Bueno esitas kohtule palve teha DNA-test, et saaks kindlalt teada, kas oletatav tütar ja Dali on suguluses.

Wikipedia: Salvador Domingo Felipe Jacinto Dalí i Domènech, Puboli markii (Marqués de Pubol);  kunstnikunimega Salvador Dalí (11. mai 1904 Figueres – 23. jaanuar 1989 Figueres) oli Hispaania maalikunstnik, 20. sajandi üks tähtsamaid sürrealiste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles