Strippar Marco: tavaliselt olen ma üllatus

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Naistepäevaöö tähendas Eesti tuntuimale stripparile Marco Tasasele pingelist töögraafikut. Arter väisas temaga kaht esinemispaika – erapidu Tallinnas ja avalikku etteastet Alavere pubis Harjumaal.

Taevast tuleb uduvihma, Kose-Lükati eramute vahelised teed on naistepäeva-eelsel hilisõhtul inimtühjad ja aknad pimedad. Ühe maja akendest tulvab aga hubast valgust ja kuna kardinad on kõrvale lükatud, pole keeruline märgata, et seal pidu juba käib. Võtame igaks juhuks kõne strippar Marco Tasasele (40) – jah, oleme õiges kohas.

Kirju seltskond veidral peol

Ukse avab peoperenaine, napis nahkkostüümis siresäärne blondiin, käes pikkade naharibadega piits. Ja temas võib ära tunda … üllatus-üllatus, Missis Estonia 1998 Anu Abozenko. Naise, kes Eesti abielunaiste au ja ilu rahvusvahelisel Missis Globe’i võistluselgi väärikalt esindanud ja kelle kenadust näikse aastad vaid kasvatanud olevat.

Juba esikus märkame, et kindlat dresskoodi järgivad eranditult kõik peolised, erandiks oleme vaid meie. Marco Tasane selgitab hiljem, et tegelikult on sellele salapärasele koosviibimisele pääsemine keerulisem kui Kroonika peole – tema dressipluusis autojuhti näiteks majja ei lastudki, ja eks meiegi tunneme end argiriietes veidi ebamugavalt. Ajakirjanikku elutoas näha ei soovita ja seetõttu pean piirduma üle ukse piilumisega.

«Teemaks on sadomaso: nahk, lateks, needid – ja kui riietust pole, siis ukse taha,» teatab peoperenaine, kes kannab siin pseudonüümi Mistress M ja oma SM-kalduvuse alles pärast missise-staatusest vabanemist ehk abielulahutust avastas. Nädal tagasi peeti siinsamas tüdrukuteõhtut, kusjuures tüdrukuteks võisid end lugeda ka naisteriietes mehed.

Mõnel külalisel on mask ees, et säiliks absoluutne incognito. Mõneti meenutab atmosfäär Stanley Kubriku filmist «Silmad pärani kinni» nähtut, selle erandiga, et rõivastumisstiil on teine ja filmis olid maskid ees kõigil. Mõni avaldab kohe soovi, et teda ei pildistataks või filmitaks, mõni, vastupidi, just seda soovibki. Õhkkond on ülimalt vabameelne ja šampanja alles klaasidesse valamata. Kokku on inimesi kümne ringis, soovijaid olnud rohkemgi, aga nahateema olevat paljud ära hirmutanud.

Mistress M tutvustab oma soomlasest partnerit Mister S-i, kellega ta BDSMi ehk domineerimisest ja allumisest kantud rollimänge harrastab. Kohal on pikka kasvu ja oranže hiiglakõrge kontsaga platvormkingi kandev «Soome ainus heteroseksuaalne domina» ning peatselt piirab tulijaid enda sõnul kahesoolisena sündinud Laura – pikka kasvu, meigitud, parukat, musti sukki ning neetide ja pikkade metallogadega kaunistatud liibuvat minikleiti kandev – hääle järgi otsustades – vanem mees. Taustaks müriseb Rammstein.

Täiskarsklasest strippar

Tartust saabunud Marco Tasane on samal ajal eramu magamistoas, määrib oma «vana ja seksikat keha» kreemiga, et sellele läiget anda, ja hakkab esinemiskostüümi selga passima.

Kõik sai alguse 90ndate lõpul ühest peost Tartu ööklubis Atlantis, kui kokadiplomiga Tasase laitmatu vorm ja tantsuoskus ühele klubitajale muljet avaldas ning too küsis, kas ta äkki strippi tehes teenida ei soovi. Tartu kunstikoolis modellina tegutsenud Tasasele, kes veel põhikooli päevil häbelikkuse tõttu tahvli ees vastatagi ei tihanud ning puhkepäeviti arglikult kodus istus, polnud keha paljastamine enam mingi probleem.

Õppinud esimesed erootilised tantsuliigutused selgeks MTVst ning sõitnud esimestele esinemistele kodulinnas liinibussiga, meenutab mees debüüti, mida etendas sõpradele oma 21. sünnipäeval. Keha katsid kehamaalingud ja plaadimängijast kõlas Madonna «Erotica»…

Peatselt liitus Tasane viieliikmelise stripitrupiga Soomes ning põhjanaabrite ööklubid said risti ja põiki läbi sõidetud. «Kartsin algul väga, kuidas ma rahvale peale lähen, et äkki hakatakse tomatitega loopima, aga soomlannad on heas mõttes agressiivsed, kiskusid meid piltlikult väljendudes lõhki,» räägib Tasane kalavõrgust kostüümiosa selga proovides.

Algusaastatel tuli trupi koosseisus end ka päris paljaks võtta, aga õnneks lasti lavale palju tossu. Kui paljud trupivennad lahustasid esinemisega seotud pingeid alkoholiga, pidi Tasane ilma hakkama saama – juba lapsest saati neelab ta migreeni taltsutamiseks tablette ning võib-olla just tänu sellele on praegugi täiskarsklane.

Tasase sõnul sõltub palju kuufaasist, kui «rajuks» esinemine kujuneda võib. Nagu ka publiku hulk, mis võib varieeruda kümnest sadadeni. «Tavaliselt olen ma üllatus ja erapidudel mingil määral nagu jumal – inimesed ootavad ja õhetavad, kui ma tulen, ja eriti tore on, kui pärast saadetakse sõnum tänuga, et ma peo päästsin ja käima lükkasin,» tunnistab strippar, kes nelja aasta eest alustas ka lauljakarjääriga.

Tema Youtube’i laetud ekstravagantseid muusikavideoid on vaadatud kokku sadu tuhandeid kordi. «Inimesed kiruvad, aga vaatavad. Tahan hallist massist erineda ja see on mul ka korda läinud,» rõõmustab ta. «Eriti kiidetakse «Kreeka jumalannat», aga praegu on hullult popp «Spordipäev», mida vaadati ühes kuus 136 000 korda ja mille sõnad tegin auto tagaistmel viie minutiga. Uskumatu! Küllaltki perversne video, aga eks vanemad mehed ja naised vaatavad.»

Põhjust, miks talle šokeerida meeldib, mees välja tuua ei oskagi. Võib-olla on see geenidest – Tasase sõnul on tema ema «bojevaja ženštšina» (vene k sõjakas naine – toim). Võib-olla on põhjus hoopis selles, et nõukaajal olid sellised asjad keelatud ja tema on ju «1975. aasta väljalase».

Vahepeal on artist kalavõrgule punase mantli peale tõmmanud. Mantli püstise krae karkassi moodustavad joogikõrred, kangast on ta kaunistanud ehitussilikooni, mutrite, naelte ja sulgedega. Mantli ja võrgu vahele jääb aga vanast nahkjopest valmistatud ribadega aksessuaar. Kord laenutanud ta ühe kostüümi teatristki, aga see haisenud nõnda kopituse ja higi järele, et leha peletamiseks kulunud pool pudelit Bossi lõhnavett.

Avameelne ülestunnistus

Enne show’d ilmuvad rõdule värsket õhku hingama Laura ja Mister S, mõlemad parajalt ülemeelikud. Mister S laulab «Sole miot» ning mõlemad naeravad nii kõvasti, et kogu Kose-Lükati kajab. Õnneks pole veel öörahu aeg.

Kahesooline Laura jõuab esineda kümneminutilise kiirpihtimusega. Selgub, et …

  • ta peab ennast 1000-protsendiliseks naiseks;
  • tema «garderoobis pole ühtki isast asja»;
  • tegutseb dominana, ehkki tegelikult tahaks vahel «hoopis ise peksa saada»;
  • on lõpetanud Leningradi kõrgema sõjakooli ja teeninud Nõukogude armee majorina kolm aastat ja kaheksa kuud Afganistanis, kus sai ka haavata;
  • ta on töötanud Eestis nii prostituudi kui ka varieteeartistina;
  • praegu tegutseb ühe Rootsi päevalehe kolumnistina;
  • on seitsmekordne meister motokrossis (väidab, et esmalt Heldur Karaski «korvitüdrukuna» külgkorvis, pärast soolosõitjana) ja on kahekordne NSV Liidu meister lauatennises;
  • on lõpetanud ka kõrgkooli toiduainetööstuse tehnoloogina ja Texase piibliinstituudi USAs.

Vahetult enne stripietendust teeb Laura peaesinejale siivutu ettepaneku ja saab järsu äraütlemise osaliseks. Pärast Marco Tasase ja peoperenaise ühisetteastet 90ndatest tuttava diskohiti «Shut Up and Sleep with Me» saatel, pole ta – võib-olla et kättemaksuks – mürgiste kommentaaridega kitsi.

«Ta ei jaga absoluutselt matsu. Käib palja persega ringi, ja mis ta arvab, et on nüüd tegija või? Vabandust, et ma nii julm olen,» räägib Laura itsitades, ja näitab «õigeid» tantsuliigutusi ette. «Üks ja kaks ja kolm ja neli ja … hopp! Olen pool elu varietees tantsinud, ma tean, kuidas see käib! Vabandust, aga suudan oma tissidega palju rohkem kui tema oma palja persega!»

«Olen nimme selline!»

Jätnud peoperenaisega südamlikult hüvasti, asume teele Alavere pubi poole.

«Arvan, et rahvast on kümme kuni viisteist inimest,» oletab Tasane, ehkki parkimisplatsil on oma kümmekond autot.

Märganud artisti saabumist, kostab pubi ees suitsetavatelt naistelt vaimustunud tervitushüüdeid. Lõbustusasutuses käib täna naistepäevatrall ja stripishow’ alguseni vihutakse 90ndate aastate eestikeelse tümpsu saatel ennastunustavalt tantsu. Enamik tantsijaid on sel ajal sündinud, mehepojad istuvad enamjaolt lauas ja vaatavad naiste tantsu pealt.

Kiire kostümeerimine, ja kui kell saab pool kaks öösel, lähebki lahti. Tasane esitab ka kolm põhihitti, ning et etteastet hiljemgi meenutada, süttivad publiku hulgas arvukad nutitelefonide lambid.

«Pe-de-rast! Pe-de-rast!» elavnevad striptiisi nähes seni vaikselt laudades istunud noormehed. Tasane ei tee kommentaare kuulmagi, ehkki kuuleb neid küll.

«Sellist asja pole mulle tükk aega hüütud,» tunnistab ta lava taha naastes. «Ma ju erinen teistest. Olen nimme selline, ja ma pole ainuke, kellele Eestis nii öeldakse. Ju neil inimestel on mingid kompleksid,» arutleb ta. Kord ühes Võru pubis visatud teda õllepurgiga, ja toona päästis vigastustest vaid kiire reaktsioon – näo ette kaitseks tõstetud käest põrkas purk viskajale endale vastu pead: «See oli nii hea tunne, see oli mega!»

Tasane arvab, et strippareid oleks Eestis palju rohkem, kui neil oleks paksem nahk. Paraku julgeb enamik tuttavaid ametikaaslasi käia esinemas vaid naisteõhtutel. Ta oletab, et ju siis on neid mõnitatud ning seetõttu on neil ka vähe tööd.

Marco, mis saab sinust kümne aasta pärast? «Aga selle peale ma ei mõtle. Mõtlen üks aasta korraga, ja soovitan seda teistelegi. Muresid on niigi palju,» sõnab ta.

Vt ka videot! Alaealistele ja nõrganärvilistele keelatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles