Rootsi metal-bänd Sabaton palub kontserdiks korraldajalt kohalikku õlut

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi power-metal grupp Sabaton
Rootsi power-metal grupp Sabaton Foto: promo

Juba pühapäeval, 15. märtsil annab Eestis taas kord kontserdi Rootsi power-metal bänd Sabaton, kelle kaheaastatagusel täissaalile läinud kontserdil oli publik tunnistajaks, millise meeletu energiaga Sabaton naudib lavalolekut. Piletid klubis Factory toimuvale kontserdile on müügil Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti.

15-pealine tuuriseltskond saabub Eestisse pühapäeva hommikul Leedust. Korraldajalt on palutud bändidele ja tehnilisele personalile kaks toidukorda päeva jooksul. Bändi riietusruumi on muuhulgas palutud 48 pudelit kohalikku õlut, 72 pudelit gaseerimata vett, 1 pudel rummi, 1 pudel viina, Red Bulli ning erinevaid karastusjooke nagu Coca-Cola, Sprite, Fanta. Lisaks võileivamaterjale, kohvi, teed, jogurtit.

Foto: promo

Grammis (Rootsi vaste Grammy auhinnale) nominent, Rootsi power-metal bänd Sabaton sai alguse aastal 1999. Esimesed salvestused tehti legendaarses Abyss stuudios produtsent Peter Tägtgreni (Pain, Hypocrisy) nupukeeramisel. Demode kogumik "Fist of Fight" ilmus 2001. aastal plaadifirma Underground Symphony vahendusel ning täispika debüütalbumini "Primo Victoria" jõudis bänd 2005. aastal. Debüütalbumi temaatika oli kantud erinevatest sõjalistest lahingutest, sealhulgas Stalingradi lahing.

Albumi "Attero Dominatus" (2006) teemadeks olid Berliini lahingud, Hiroshima ja Nagasaki pommitamised jne. Albumi reklaamiks tegi bänd esmakordselt kaasa tuuri, kui mängiti soojenduseks ansamblitele Edguy ja Dragonforce. Järgnesid tuurid koos Lordi, Therioni ja Grave Diggeriga. 2007. aastal andis Underground Symphony lõpuks välja ka albumi "Metalizer", mis pidi tegelikult ilmuma juba 2002. aastal, kuid mis jäi erinevatel põhjustel riiulitele tolmu koguma. Vaatamata sellele, et plaadifirma ei teinud albumi reklaamimiseks erilisi pingutusi, jõudis "Metalizer" Rootsi hard-rock-tabelites kõrgeimatele kohtadele.

Album "The Art of War" ilmus 2008. aastal ja just selle albumiga sai bänd tõeliselt oma näo, eristudes paljudest sama stiili mängivatest gruppidest. Sabatoni edu ei jäänud märkamata ka Euroopa tuntuimal plaadifirmal Nuclear Blast ja nii ilmuski 2010. aasta kevadel album "Coat of Arms" juba selle leibeli vahendusel.

Foto: promo

2014. aasta jaanuaris teatas Sabaton, et uus album "Heroes" ilmub sama aasta mais. Albumist kujunes Rootsis tõeline müügihitt, tõustes albumimüügitabelis kohale nr 1.

Uksed klubisse Factory avatakse kell 19.00, Sabaton alustab kell 21.00. Kontsert on vanusepiiranguta.

Piletid Sabatoni kontserdile on müügil Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles