Ülekaaluline taksikoer kaotas kehakaalust üle 75 protsendi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksikoer Dennis pärast kaalukaotust
Taksikoer Dennis pärast kaalukaotust Foto: SCANPIX

USAs Ohios Columbuses pani üks taksikoera omanik oma lemmiku ülekaalulisuse tõttu dieedile ning loom kaotas kaalust  rohkem kui 75 protsenti.

Meditsiini õppiv Brooke Burton võttis Dennise nime kandva koera kaks aastat tagasi sugulaselt, kes söötis looma vaid rämpstoiduga, edastab BBC.

Dennis kaalus siis ligi viis korda enam kui taksikokeorad tavaliselt kaaluvad. Nüüdseks on koera kehakaal viis kilogrammi, varem oli ta kaal 23 kilogrammi.

Kuueaastane koer oli karmil dieedil ja liikumisrežiimil, mis aitas tal normaalkaalu saavutada. Ta vajas paksuse tõttu välja veninud naha eemaldamise operatsiooni.

Koera omanik pani internetti fotod, milline oli ta lemmik varem ja milline on nüüd. Neist kujunesid hitid.

Omaniku sõnul alustas ta koera kehakaalu normaliseerimist samm sammult.

«Kui ma ta võtsin, nägi ta välja depressiivne ning tal oli mitmeid terviseprobleeme,» teatas Burton.

Ta lisas, et paksuna oli koer apaatne, kuid pärast normaalkaalu saavutamist näitas, et tal on ka iseloomu. Nüüd on ta lõbus mängualdis loom.

Koeralt liigse naha eemaldanud loomaarst Kathleen Ham sõnas, et Dennis lugu peaks teiste koeraomanike jaoks olema hoiatav.

«Meie veterinaarid kasutame väljendit: toit ei ole armastus. Koeraomanikud ei peaks lemmikuid oma armastuse näitamiseks üle ega valesti toitma, vaid nendega lihtsalt tegelema,» lausus Ham.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles