Täna selguvad Eesti parim baarmen ja parim show-baarmen

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bacardi Legacy kokteilivõistluse Baltimaade finaali Eesti võitja, baarmen Regeri Zoo Tartu Meat Market Cocktail Bar’ist
Bacardi Legacy kokteilivõistluse Baltimaade finaali Eesti võitja, baarmen Regeri Zoo Tartu Meat Market Cocktail Bar’ist Foto: Harry Tiits

Täna selgitatakse Eesti Baarmenite Meistrivõistlustel restoranis Dvigatel välja parim baarmen ja Viru Valge Flair’il parim show-baarmen, mõlemad võitjad esindavad Eestit oktoobris toimuvatel maailmameistrivõistlustel Bulgaarias. Eesti parima baarmeni tiitlit on kaitsmas ka kolmekordne maailmameister Krista Meri.

Eesti parima baarmeni väljaselgitamiseks hinnatakse võistlejate erialaseid teadmisi ja oskuseid vahuveini serveerimisel ja after-dinner kokteili valmistamisel ning esitlemisel. Kuus finaali jõudnut saavad oma kokteilimeistrite oskused tõeliselt proovile panna: piiratud aja jooksul tuleb finalistidel alles lõppvoorus teada saadud komponentidest luua uus kokteiliretsept, kokteil valmistada, kaunistada ja seda žüriile inglise keeles esitleda. Eesti parima baarmeni tiitli nimel võistleb 28 baarmeni.

Eesti Meistrivõistluste raames toimub show-baarmenite võistlus Viru Valge Flair, kus selgub Eesti parim show-baarmen. Veebruaris korraldas EBA peasponsor AS Liviko show-baarmeni võistlusel osalejatele kahepäevase täiendkoolituse, mille viis läbi maailmakuulus ja kõrgelt hinnatud show-baarmen, maailmameister Marek Posluszny Poolast, kes on tuntud oma unikaalse akrobaatika ja dünaamilise esinemise poolest.

Foto: Tiit Mõtus

«Kõik võistlustulle astujad on oma ala tõelised meistrid ja tugevad konkurendid Eesti parima baarmeni tiitlile, kuid võistlus ei ole kergete killast, finaliste ootab keeruline väljakutse luua kohapeal etteantud koostisosadest täiesti uus ja omanäoline kokteil. Aastatega on meie baarmenite oskuste tase märkimisväärselt kasvanud, mida näitavad ka mitmed auhinnad ja tiitlid rahvusvahelistelt võistlustelt, ning samuti on kasvanud ka baarmenite roll kõrgetasemelise kokteilikultuuri edendamisel,» ütles Eesti Baarmenite Assotsiatsiooni president Margit Kikas.

Nii Eesti parim baarmen kui ka parim show-baarmen pääsevad võistlema maailma parima baarmeni tiitli eest maailmameistrivõistlustele Bulgaarias 10.-15. oktoobril. Eelmisel aastal Eesti parima baarmeni tiitli pälvinud Krista Meri saavutas maailmameistrivõistlustel Lõuna-Aafrika Vabariigis maailmameistri tiitli vahuveini kategoorias.

Pärast esimest ülesannet, vahuveini serveerimist esitleb Eesti moelooja Margit Salk oma kevadkleitide kollektsiooni. Värskeid moetrende tutvustavad teiste seas ka Eesti parima baarmeni tiitlile pürgivad baaridaamid, kes moelavalt otse võistlustulle astuvad.

Foto: Havana Club

Eesti Baarmenite Meistrivõistlusi korraldab Eesti Baarmenite Assotsiatsioon (EBA), kuhu kuulub ligi 140 baarmeni ja baaridaami. EBA loodi 1994. aastal ning on alates 1999. aastast Rahvusvahelise Baarmenite Assotsiatsiooni (IBA) täisliige. EBA peasponsor on AS Liviko. Baarmenite Maailmameistrivõistlust korraldab Rahvusvaheline Baarmenite Assotsiatsioon IBA (International Bartenders Association). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles