Artur Talvik toob Soome kannibalifilmid ja alternatiivbluusi Toompeale

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luscher&Matieseni filmifestival
Luscher&Matieseni filmifestival Foto: promo

Pühapäeva õhtul kell 18 algab Luscher&Matieseni filmifestivali viimane päev.

Kohtuotsa vaateplatvormil esineb bluusiduo Black River Bluesman kontserdiga - tuntud Soome alternatiivbluusibänd lõpetab Eesti kontsertturnee Toompea esinemisega. Pärast päikeseloojangut saab näha Priit Pärna varajasi joonisfilme, misjärel näidatakse kokkulõiget saatest «Madventures» ja musta huumori komöödiat «Gourmet Club», mis toovad vaatajateni kummalisi ja isegi õõvastavaid roogasid ja toitusid.

Üritus on tasuta ja kuulub Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011 programmi.

Black River Bluesman on duo, kuhu kuuluvad Jukka «Black River Bluesman» Juhola (laul, kitarr) ja Andy «Bad Mood» Hudson (trummid, laul).

Tavalise kitarri asemel kasutab Black River Bluesman nii bassi kui kitarri funktsioone täitvat kahe kaelaga baritonkitarri, mille valmistajaks USA pillimeister Johnny Lowebow: pilli korpus on tehtud sigarikarbist, üks kahest kaelast on kokku pandud piljardikiidest ning helipead meisterdatud külmkapimagnetitest.

«Madventures» on Soome saade, mis tutvustab vaatajatele kaugete eksootiliste maade kultuure. Lääne-Aafrikas kaks noormeest otsivad zombisid ja külastavad voodoopreestreid ja rituaale. Jeemenis käiakse Empty Quarter kõrbes ohtikute hõimupealikute juures, keda peetakse terroristideks. Saate «MadCook» osas näidatakse külastatud kultuuride toitumisharjumusi. Episood, milles peategelased otsisid kannibale Uus-Guineast, lõpeb inimliha söömisega. «Madventures» on inglise keeles.

Festivali lõpetuseks näidatakse auhinnatud Soome musta huumori komöödiat «Gourmet Club» (Juha Wuolijoki 2004). Samuti see film käsitleb kummalisi ja õõvastavaid toitusid. Film on tavalistest Soome filmidest erinevalt kiirema tempoga ja see on üks tund pikk. Filmil on eestikeelsed subtiitlid.

Festivali korraldaja Artur Talviku sõnul on tegemist väga naljaka linateosega: «Kui minu käest küsitaks, et ütle üks hea Soome film, pakuksin kindlasti «Gourmet Clubi». Tavaliselt on Soome filmid minu meelest igavad ja masendavad, aga see on täiesti teistmoodi! Ja naljakalt šokeeriv. Soovitan kõigile gurmaanidele!»

Festivali kava leiad aadressilt: www.luschermatiesen.com või Facebookist Luscher&Matiesen Film festival lehelt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles