Nimekiri: kas need on 12 kõige väljapaistvamat ja edukamat eesti naist?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kerli
Kerli Foto: SCANPIX

Ingliskeelne veebisait EstonianWord järjestas naistepäeva puhul kõige silmapaistvamad ja mõjukamad eestlannad, kes on tuntud ka rahvusvaheliselt. Nii mõnigi nimi võib olla meile võõras. Alustame 12ndalt kohalt.

12. Maria Minerva ehk Maria Juur on 26-aastane produtsent, DJ, laulukirjutaja ja laulja. Eesti Muusikaauhinnad 2015 galal noppis Maria aasta naisartisti ning parima elektroonikaalbumi tiitli.

Foto: Mihkel Maripuu

11. 27-aastane Kerli Kõiv on enamasti Ameerikas pesitsev lalja ja laulukirjutaja, kes on end teoreetiliselt ise väikesest Elvast suurde rahvusvahelisse muusikatööstusesse üles töötanud. Hitiga «Love Is Dead» oli Kerli 2008.aastal esimene eestlasest popartist, kes pääses Billboard 200 edetabelisse.

Foto: TV3

10. Katariina Tang on 29-aastane laste moefotograaf, kelle fotod ilutsevad ka presidendiproua Evelin Ilvese värske leivaraamatu «Leib. Ilo & Vägi» kaante vahel. Katariina on pärit Pärnust, aga jagab nüüd oma elu New Yorgi, Londoni ja kodumaa vahel.

9. Kaia Kanepi, kes on 29-aastane tennisemängija ning on hetkel Eesti kõige edukam tennisestaar. 2010.aastal võitis Kaia esimese eestlasena WTA tiitli Palermos.

8. Kriss Soonik-Käärmann, 31-aastane eduka moe-labeli omanik. Kriss Soonik Loungerie'i pesu on müügil koguni viieteistkümnes riigis, alustades Itaalias ja lõpetades Saudi Araabias.

Foto: Pm

7. Jaanika Merilo. 35-aastane Jaanika on Ukraina majandusministri Aivaras Abromaviciuse nõunik. Juba 21-aastaselt programmeerimisfirma omanikuks saanud naine on lõpetanud Cornelli ülikooli Ameerikas ja Cumbria ülikooli Inglismaal ning tegutsenud IT-valdkonnas 17-aastasest saadik.

Foto: ERR ekraanitõmmis

6. Euroopa Parlamendi liige Kaja Kallas. Poliitik Siim Kallase tütrena pole käbi kännust kaugele kukkunud ning kaunis Kaia on haritud ja ambitsioonikas poliitik.

5. 37-aastane supermodell Carmen Kass. Umbes 15 aastat tagasi oli ainult kaks kuulsat eestlast, kes olid tuntud ka rahvusvahelisel areenil - Arvo Pärt ja Carmen Kass. Carmeni supermodelli karjäär algas 1997.aastal kui ta alustas koostööd Chaneliga. 1999.aastal valis Anna Wintour ta kuulsa moepiibli Vogue kaanele.

Foto: AFP / Scanpix

4. Dirigent Anu Tali. 42-aastane naine on asetatud samale pulgale Tõnu Kaljuste, Olari Eltsi, Eri Klasi ja Järvi dünastiaga. 1997.aastal asutas kõigest 25-aastane Anu tali õega koos Eesti ja Soome sümfooniaorkestri.

3. 48-aastane Maive Rute on Euroopa Komisjoni Uuringute ja Innovatsiooni Direktoraadi juhi ja Harvardi ülikooli rahvusvaheliste suhete külalisõppejõud.

Foto: Toomas Huik / Postimees

2. Ilmselt laiema avalikkuse eest tundmatu 54-aastane Riina Kionka on Euroopa Nõukogu juhi Donald Tuski peanõunik rahvusvahelistes suhetes.

Foto: Jelena Rudi

1. Esimesele kohale asetseb 74-aastane Euroopa Parlamendi liige Marju Lauristin, keda võib nimetada uhkusega Eesti poliitika grand old lady'ks.

Foto: Margus Ansu

Vaata ingliskeelset artiklit siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles