Galerii ja video: Tanel Veenre autoriraamatu «Käeulatuses/Handful» pidulik esitlus Frankis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Minu autoriraamat «Käeulatuses/Handful» tuli trükisoojast ahjust talve harjal, kõige pimedamal ajal. Kuna taevas siis tundus nii madal ja ees oli ka kuu ajane rännak Aasias - näitused, loengud, mets, meri, lükkus sündmuse tähistamine edasi ... Kuid nüüd on õige hetk seda rõõmu teiega jagada,» rõõmustas oma värske raamatu esitlusel neljapäeval, 5. märtsill bistroos Frank ehtekunstnik Tanel Veenre.

Foto: Tiit Mõtus

Tanel: Olen ütlemata uhke ja õnnelik, et raamatu rahvusvahelise levi eest kannab hoolt oluline Saksa kunstiraamatute kirjastus Arnoldsche.

Raamatu kohta leiab enam infot SIIT!

Foto: Tiit Mõtus

Ehtekunstnik Tanel Veenre autoriraamat «Käeulatuses/Handful» on pihtimuslik vaade kunstnikuks olemise ilule ja valule.

Mahukas 264-leheküljelises teoses koonduvad mõtted, pildid, ehted ja inspiratsioon tervikuks, mille taga võib aimata kunstniku ürgset tungi mõista paremini iseennast ja teda ümbritsevat maailma. Raamatu kirjastab mainekas Saksa kunstiraamatute kirjastus.

Foto: Tiit Mõtus

Meediumiks sel eneseavastuse retkel on kunstniku käed, läbi mille tunnetatakse, õpitakse ja avastatakse, kaaslasteks leplikkus, empaatiavõime ja avatud süda.

«Loomine on minu jaoks eksistentsiaalne paratamatus, ühtaegu lõputute kahtluste allikas ning suur ja puhas loomise lust. Minu üks suuremaid hirme on mõista, mis on oluline ja mis mitte, mis tõene ja mis väär. Kuid seniks, kuni mulle seda teadmist pole antud, on kõigel lubatud peegelduda kõiges: ambivalentsena ja piirideta mõistmist pakkuvana. Ma usun, et just vastuoludes vilksatab tõde kõige ehedamalt või pigem: see annab võimaluse elu tajumiseks erinevate nurkade alt,» rääkis Tanel Veenre.

Foto: Tiit Mõtus

Erakordne on fakt, et raamatu kirjastas mainekas Saksa kunstiraamatute kirjastaja Arnoldsche Art Publishers ning selle rahvusvaheline esitlus toimub 14. märtsil Münchenis. Eestis on raamat saadaval alates veebruarist hinnaga 35 eurot. Raamatu on kujundanud Angelika Schneider.

Tanel Veenre (s 1977) on rahvusvaheliselt tunnustatud Eesti ehtekunstnik, kelle loomingut esindavad tippgaleriid USAs, Rootsis, Kanadas, Türgis, Belgias, Brasiilias, Hollandis ja Lätis. Toetajad: Eesti Kultuurkapital, Eesti Kultuuriministeerium, hooandjad.

Foto: Tiit Mõtus

Vaata ka meeleolukat pildigaleriid ja videot raamatu esitluselt Frankis!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles