Galerii: kuulus helilooja Yann Tiersen lummas helidega Rock Cafe publiku

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval, 5. märtsil astus meeleoluka live'iga Rock Cafes üles helilooja ja multiinstrumentalist Yann Tiersen. Külalisesinejaks oli ühe-naise-bänd Tiny Feet. 

Prantsuse muusik ja helilooja Yann Tiersen on eelkõige tuntud kultusfilmide “Amélie” (2001) ning “Good Bye, Lenin!” (2003) melanhoolse, eksperimentaalse ja raskesti kategoriseeritava filmimuusika autorina.

Foto: Tiit Mõtus

Tänaseks päevaks on Yann Tiersen väga edukalt loonud filmimuusikat, teinud koostööd erinevate artistidega ning salvestanud stuudioalbumeid.

Heliloojaks ta end ise nimetada ei luba, kuid tema looming on tihtipeale olnud sobivaks helitaustaks erinevatele filmidele. Tuntuimad neist on kindlasti “Amélie” (2001) ning “Good Bye, Lenin!” (2003).

Foto: Tiit Mõtus

Stuudioalbumeid on ta välja andnud kokku kaheksa, värskeim ilmus aastal 2014 ja kannab pealkirja “∞” (Infinity).  Kogu tema muusikat läbib mitmekesine instrumentide kasutus ning tihtipeale tekitab mees helisid väga ootamatute esemete kaasabil.

Foto: Tiit Mõtus

Vaata galeriist, kuidas kuulus muusik Rock Cafes fänne võlus!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles