Politsei kiitis Harrison Fordi, et ta suutis hädamaandumisel elumaju vältida

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harrison Fordi lennuk, millega ta tegi Los Angelese golfiväljakule hädamaandumise
Harrison Fordi lennuk, millega ta tegi Los Angelese golfiväljakule hädamaandumise Foto: SCANPIX

Hollywoodi staar Harrison Ford oli sunnitud eile Californias Los Angeleses tegema oma väikelennukiga hädamaandumise pärast seda kui mootor alt vedas.

Politsei sõnul on näitlejal pikaajaline lendamise kogemus ning selle tõttu tegi ta ka hädamaandumise väga oskuslikult vältides elurajooni ja seal asuvaid maju, edastab The Telegraph.

Ford ei suutnud tehnilise propleemiga lennukit Santa Monica lennuväljale tagasi viia, vaid maandus Penmari golfiväljakule.

Õnnetuse ajal olid väljakul mängijaid, kelle seas oli ka kaks arsti, kes koheselt jooksid lennuki juurde. Nende sõnul oli staari pea vigastada saanud.

Fordile kutsuti kiirabi ja ta viidi haiglasse. Staari poja ja esindaja kinnitusel ei ole ta vigastused rasked ning ta peaks täielikult paranema.

 Ford tõusis oma kahekohalise väikelennukiga 1942 Ryan Aeronautical ST3KR õhku eile kell 14.20 kohaliku aja järgi Santa Monica lennuväljalt.

Üsna pea pärast õhkutõusmist teatas ta lennujuhtimiskeskusele, et tal on mootoriga probleeme ning ta palus võimalust lennuväljale tagasi pöörduda.

Pärast hetkelist vaikust sõnas Ford veel, et ta ei jõua lennuväljale, vaid peab tegema hädamaandumise.

Piloot Paul Crummi sõnul lendas Fordi lennuk märgatavalt madalamalt kui oleks pidanud, umbes puulatvade kõrgusel.

«Mootorimüra ei olnud kuulda. See tähendas, et mootor ei töötanud. Ford tegi keerulises, hädamaandumist nõudvas olukorras kõik õigesti,» lisas piloot.

Dokumentaalfilmi «Just Another Pilot» režissöör Paul Mitton lisas, et Harrison Ford on väga hea piloot ning maandus oskuslikult vältides elumaju ning ka golfiväljaku juures olnud puid.

Ford maandas oma väikelennuki golfiväljaku kaheksanda augu lähedale. Kannatada said nii lennuki kokpit ja üks tiibadest. Lennukil tuli üks ratas alt ära.

Harrison Fordi tuntakse kui pikaajalist lennukientusiasti ning teda peetakse heaks piloodiks. Staarile kuulub umbes tosin lennukit.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles