Moekunstnik Kirill Safonov loob moodsat eklektikat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirill Safonov ja Mariana Kolesnik – MAKI
Kirill Safonov ja Mariana Kolesnik – MAKI Foto: femme.ee

Kirill Safanov on moekunstnik, kes võib ühte riideesemesse kokku sobitada – tundub, et lausa loendamatu arvu – erinevaid värve, mustreid, materjale, tehnikaid. «See on moodne eklektika,» ütleb ta ise Buduaarile antud intervjuus.

Buduaar külastas Kirilli kesklinnas asuvas, tema enda väikeses, ent igas mõttes külluslikus ateljees.

Moekunstnik võtab meid vastu stiilselt musta-valgesse riietununa. «Õmblesin spetsiaalselt teie tulekuks endale uue žaboo,» teatab ta. Ja ei ole vaja vist mainidagi, et kõik pintsakud, mida ta fotodel kannab, on tema enda looming.

Kunstnik tunnebki end iseäranis hästi just pintsakut kandes, üks tema lemmikuid on punane mustade revääridega pintsak.

Siiski, teinekord kui on kiire või pole lihtsalt viitsimist riietuse valimisega tegeleda, eelistab ta lihtsat maikat. “Ma tean, et tegelikult nii ei tohiks!»

Moekunstniku visiitkaardid

Kirill Safonovi käekiri on moeinimestele juba kaugelt äratuntav – ühelt poolt stiilide paljusus ja nende kombineeritus, ent teisalt väga kindlad aspektid, mida ta peaaegu alati kasutab.

Et sel aastal lõpetas ta tekstiilialased magistriõpingud EKAs, on üks tema vaieldamatu trump kangatrükk, mida ta ka rohkesti kasutab. Kirill näitab meile roosa kangaga, rahvusmustritest inspireeritud mustriga raami ning samas kohe ka pintsakut, mis just selle trükimustri järgi valmis.

Teiseks Kirilli visiitkaardiks võib pidada rohkeid dekoratsioone, kuhu on tihti koondatud samaaegselt nii kette, pärleid, helmeid, sulgi kui kangast.
Lisaks muidugi vormid – julged ja konkreetsed, suured, sümmeetrilised ja asümmeetrilised. Eksperimenteerimisaltid nagu Kirill isegi!

Mood kui kõige kiiremini arenev kunstiliik.

Tema moeteekond siiani on võtnud aastaid. Esimese kollektsiooni tegi ta 15-aastaselt ja see oli tüdrukute kollektsioon, kaootiline, nagu Kirill ütleb.

Kuna ta oli juba noorest east kunstihuviline, käis ta mitmetes kunstikoolides, hiljem pani end proovile ka rahvusvahelistel noorte moekunstnike konkurssidel.

Lisaks kogemused Peterburist ja Moskvast, Prantsusmaalt, aga ka kohalikelt moekonkurssidelt Supernoovalt ja ERKI moe-show’lt. Sealt saadud kogemusi hindab ta väga kõrgelt, eriti võimalust näha, mida teevad teised noored disainerid.

Nooremate disainerite töid-tegemisi jälgib ta ka praegu ning leiab ikka ja jälle midagi uut ja põnevat.

Kirill käsitleb moodi kui kõige tundlikumat ja kiiremini arenevat kunstiliiki.

«Kõik maailma ühiskonnaelus toimuv mõjutab moodi – meenutage näiteks, kui algas Iraagi sõda, ilmus moodi ühtäkki hulgaliselt militaartemaatikat.»

«Põhjus, miks mulle mood meeldib, ongi selles kiires muutumises. Moekunst areneb väga kiiresti ja seda on huvitav jälgida,» räägib mees, kes jälgib ka enda kollektsioonide loomisel rahvusvahelisi moesuundi.»

Edasi loe juba uuest Buduaari ajakirja numbrist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles