Klaasitäis veini teeb ilusaks, kaks klaasitäit koledaks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Briti Bristoli ülikooli uuring näitas, et üks klaasitäis veini teeb välimuse ilusamaks, kuna paneb naha õhetama, kaks klaasitäit on aga liigne, sest tekib kerge joove ja välimus muutub koledamaks.

Teadlaste sõnul suurendab väike kogus veini pupille, muutes silmad suuremaks ja seksikamaks, põsed lähevad roosamaks ning näolihased lõtvuvad, edastab Daily Mail.

Kõik need kokku muudavad näo külgetõmbavamaks isegi neile, kes ei ole veini joonud.

Uurijate sõnul tasuks välimuse seksapiilsuse tõstmisel piirduda vaid ühe klaasitäie veiniga. Kaks ja enam klaasitäit veini muudab roosakad põsed punaseks ning liigselt lõdvenenud näolihased annavad kummalise ilme.

Teadlased tegid katse, milles palusid 40 üliõpilasel juua erinevas koguses alkoholi. Katsealuste kained kaaslased hindasid pärast seda nende välimust.

Uurijad pildistasid veini joonud katsealuseid kolmel korral: kui nad olid kained, pärast ühe klaasitäie veini joomist ning pärast kahe klaasitäie veini joomist.

Teadlased paigutasid fotod nii, et kaine katsealuse pildi kõrval oli pilt, mis oli tehtud pärast ühe või kahe klaasitäie veini joomist.

Uuring näitas, et kõige seksikamad, külgetõmbavad ja meeldivamad olid need fotod, mis tehti pärast ühe klaasitäie veini joomist.

Pärast kahe klaasitäie veini joomist tehtud fotosid peeti kõige inetumateks.

«Uuring tõendas, et inimesed on kõige atraktiivsemad siis, kui nad on tarbinud väikeses koguses alkoholi. Suurema alkoholikoguse puhul hakkas atraktiivsus kaduma,» selgitas uuringut juhtinud Marcus Munafló.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles