Soome miljonärile määrati kiiruse ületamise eest 54 000 euro suurune trahv

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Soome politsei määras jõukale mehele kiiruseületamise eest 54 000 euro suuruse trahvi.

Soomes on kiiruseületamise trahvid seotud sissetuleku suurusega, mis tähendab seda, et mida suurem sissetulek, seda suurem on trahv, kirjutab BBC.

Liikluspolitsei tabas ärimees Reima Kuisla kihutamas oma masinaga 103 kilomeetrit tunnis teelõigul, kus oli lubatud sõita kuni 80 kilomeetrit tunnis.

Ametivõimud hakkasid siis uurima mehe 2013. aasta tuludeklaratsiooni, tegemaks ta sissetuleku suurust kindlaks.

Ilmnes, et Kuisla teenis 2013. aastal 6,5 miljonit eurot. Seega sai talt kiiruseületamise eest sisse nõuda 54 000 eurot.

«Veel kümme aastat tagasi ei kaalunud ma välismaale kolimist, nüüd aga on see mõte mul peas, sest Soomes ei ole jõukatel lihtsalt võimalik elada,» selgitas mees.

Kuisla juhtum sai Soome sotsiaalmeedias laialdast vastukaja, kuid kaasmaalastelt talle poolehoidu ei jagunud.

«Kui järgitakse reegleid, siis ei pea ka nii suurt trahvi maksma. Ta lõpetagu kaeblemine, sest ta on häbipostis olemise ära teeninud,» kirjutas üks isik.

Teine lisas, et kui ärimees oleks saanud väikese trahvi, siis oleks ta selle üle vaid irvitanud.

Oli ka neid, kes peavad Soome liiklustrahvide süsteemi ebaõiglaseks, sest ühiskonna edukad liikmed kannatavad selle tõttu.

Soomes on 2002. aastast teada juhtum, milles firma Nokia üks juhte pidi maksma oma Harley Davidsoni mootorrattaga kiiruse ületamise eest 116 000 eurot trahvi. Tema sissetulek oli 14 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles