Ameeriklanna oli viis aastat autos muumiana

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

USAs Michiganis Pontiacis elanud Pia Farrenkopfi nähti viimati 2009. aastal, kuid siis naine kadus.

Viis aastat hiljem leiti ta mumifitseerunud surnukeha talle kuulunud autost, edastab Daily Mail.

Naise sugulaste sõnul oli Farrenkopf «kass, kes kõndis omapead» tüüpi naine ning tal oli kombeks vahel pikaks ajaks kaduda ja uuesti tagasi ilmuda.

Viimane elumärk Farrenkopfi kohta pärineb 25. veebruarist 2009, kui ta võttis oma pangaarvelt 1500 dollarit.

2008.aasta oktoobris oli ta end töölt lahti võtnud ning oma teed läinud.

Farrenkopfil on üheksa õde-venda, kes püüdsid temaga 2012. aastal kontakti saada ütlemaks, et nende ema suri. See ei õnnestunud.

Pere ei hakanud teda taga otsima, sest nad olid harjunud tema kadumistega. Naisel oli maksta pangalaen ning selle maksmine jätkus regulaarselt, kuna pank võttis automaatselt naise säästuarvelt laenusumma.

Farrenkopfi saatuse jälile jõuti 2014. aasta märtsis, kui kaks töömeest saabusid parandama ta garaaži katuse auku. Pere oli tellinud töömehed.

Garaažist leiti Farrenkopfi Jeep Liberty, mille tagaistmel oli ta mumifitseerunud laip.

Ta surnukeha oli nii kuivanud, et kohtuarstid ei saanud teda korralikult lahata. Selle tõttu ei ole Farrenkopfi surma põhjus teada.

Medistiiniekspertide hinnangul on naine olnud surnud mitu aastat.

«Kehalt ei leitud vägivalla märke. Oletada võib, et ta suri loomlikku surma mingi ootamatu haiguse või terviseprobleemi tõttu. Välistada ei saa ka seda, et ta jõi midagi, mis põhjustas surma,» sõnas Oaklandi politsei Michael Bouchard.

Naise muumia juurest leiti palju avamata ümbrikke, pool pudelit alkoholi ning poolik pakk sigarette.

Venipudelilt aga ei leitud mitte ühtegi sõrmejälge. Auto bensiinipaagis oli nii palju bensiini, et selle abil oleks ta võinud end autos olles tappa. Sellist enesetappu aga suure tõenäosusega ei toimunud.

Juhtumi uurimine lõpetati ja naise sugulased ei pruugi mitte kunagi saada teada, miks ta suri.

Pere sõnul on vaid küsimused.

«Ma ei mõista, miks ta läks oma auto tagaistmele ja lihtsalt suri sinna. Miks keegi teeks nii?» sõnas Pia Farrenkopfi õde Jean LeBlanc.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles