Video! Volgi ja Bella sit-down komöödiast saab sit-down tragöödia

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Maasik 19.09.1961 – 01.05.2018
Igor Maasik 19.09.1961 – 01.05.2018 Foto: Margus Ansu

7. märtsil esietenduvast Peeter Volkonski ja Onu Bella Eesti esimesest sit-down komöödiast on prooviperioodi käigus saanud sit-down tragöödia ja artistid nõuavad lavale veidraid rekvisiite.

Detsembris, mil etendust esimest korda avalikkusele tutvustati, olid mehed veendunud, et nad tahavad teha midagi teisiti, midagi, mis erineks rohketest stand-up komöödiatest. Volk ja Bella lubasid lavale tulla sit-down komöödias ja mitte üksi, vaid kahekesi.

«Proovide käigus sai selgeks, et see on ääretult kurb etendus, kus kaks vanameest leinavad oma noorust,» ütles Peeter Volkonski.

«See ei ole stand-up comedy, see on sit-down tragedy,» täiendas Onu Bella.

Korraldajad on lubanud piletid tagasi osta neilt, kes žanrimuutusega rahul ei ole.

Näitlejad nõuavad veidraid rekvisiite

Volkonski ja Bella avaldasid korraldajatele nõudmised asjade osas, mida nad laval ja lava taga näha tahavad. Muu hulgas on loetelus:

•    mensuur,

•    kõhulahtisti,

•    akvalangisti mask,

•    süstlad,

•    antiseptik,

•    kaks klaasi piima.

Milleks asju kasutatakse, saab meeste sõnul teada alles etendusel.

Vaata ka seni avaldamata videosketši «Miskit ei tea sinust» (1991)

Kui möödunud detsembris tõid mehed päevavalgele omaaegse kultussketši Eesti meeste omavahelisest abiellumisest 1991. aastal, 23 aastat enne kooseluseadust, siis nüüd tuuakse päevavalgele ka teine aastaid varjul olnud sketš «Miskit ei tea sinust»  (1991), mille tegevus toimub Tartu psühhiaatriakliinikus. Osa sellest on tänasest üleval youtube’is.

Tegevus toimub Tartu psühhiaatriakliinikus ja mehed on selle lubanud laval laiendatud ja täiendatud kujul lõpuni mängida.

Foto: promo

Kommentaare Volgist ja Bellast:

Märtsis lavastub Peeter Volkonski ja Onu Bella aktiviseeritud mälestuste õhtu «2 neitsit». Pöörast elu elanud Volk ja Bella on värvikad isiksused, kel pole laval vaja kedagi teist mängida ega midagi välja mõelda. 

Peeter Volkonski ja Onu Bella on nähtused, nad on ikoonid. Nende meeste vahel tekib laval lihtsalt omavaheline keemia ning see on asi, mida enne surma kindlasti nägema peab.

Volk on öelnud, et proove nad ei tee. Mehed käivad läbi teemad, mida laval arutlema hakkavad ning seetõttu ei tea keegi täpselt ette, mis iga etenduse kestel juhtuda võib. 

Õhtu taaselustab meeste ühise valimiskampaania aastast 1994,  kultusvideote valmimislood ning ka 90-ndate alguse sketšid, nagu meeste omavaheline abiellumine 1991. aastal. Esimene meeste ametlik kooselu Eestis. 23 aastat enne kooseluseadust. 

Laval: Peeter Volkonski, näitleja, muusik, poeet, tõlkija, vürst, neitsi. 

Igor Maasik, «Onu Bella», keemiaõpetaja, neitsi.

Esietendus 7. märtsil 2015.

Lisakommentaare:

Märt Avandi: «Onu Bella ja Volk on ikoonid. Nad võivad ausalt öeldes ükskõik mida teha, andekalt ja vaimukalt või siis üldse mitte. Mõlemal juhul on hea.»

Jan Uuspõld: «Volk karjus lavalt rahvale: «Ütle redel!», mille peale publik ütleski ja Volk vastas: «Su s*tt on vedel!». Onu Bella võttis aga noorelt vabariigilt süütuse. See, kui nad koos üles astuvad –  Volk ja Bella – sellest saab mingi eriliselt huvitav õhtu.»

Ott Sepp: «Volk ja Bella. See mida nad teevad, see on nagu mingi arusaamatu satiir. Lihtsalt tehtud, aga aru saab alles kolmandas plaanis.»

Foto: Youtube

VIDEO:  «Sa oled hea» (1991) 

Tartu PER büroos olid just Peeter Volkonski ja Onu Bella need, kes hoolimata kehtivast seadusandlusest juba aastal 1991 paari pandi. Vahur Kersna toimetamisel valminud videot ei ole enamik inimesi üle 23 aasta näinud. Videos teevad kaasa Matti Milius ja Heli Vahing. Videos kõlab Eugen Feliciuse suurepärane lugu «Sa oled hea, sa oled väga hea».

Bella ja Volk istuvad maha

L. 07.03 kell 19 Laagri City Kontserdimaja

T. 10.03 kell 19 Viimsi Huvikeskus

R. 13.03 kell 19 Aruküla Rahvamaja

L. 14.03 kell 19 Pärnu Kontserdimaja

E. 16.03 kell 19 Tartu Vanemuise Kontserdimaja

T . 17.03 kell 19 Tallinna Vabalava

R. 20.03 kell 19 Keila Kultuurikeskus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles