Fidel Castro kaasvõitleja ja kallim suri 89-aastasena

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fidel Castro
Fidel Castro Foto: SCANPIX

Kuuba revolutsionääri Fidel Castro kunagine kaasvõitleja ja kallim suri Havannas kõrge eas.

89-aastasena surnud Natalia Revueltat peeti kunagi Kuuba kõige ilusamaks naiseks ja ta jäi 1952. aastal silma ka Fidel Castrole, edastab BBC.

Castro kasutas Revuelta kodu revolutsiooni ettevalmistamiseks ning naine pantis oma ehted ja tühjendas panagakonto, et Castrole selleks raha anda.

Nende kooselust sündis tütar Alina, kuid nad ei abiellunud. Castro tunnistas tütre enda omaks siis kui laps oli 12-aastane.

Alina põgenes Kuubalt 1993. aastal valepassiga teeseldes, et ta on USAs elav hispaanlane.

Blondide juuste ja roheliste silmadega Natalia Revueltat peeti iluduseks, kuid samas oli ta USAs saanud hea hariduse ning paistis silma intelligentsusega.

Kui ta Castroga kohtus, oli ta abielus temast ligi 20 aastat vanema jõuka südamekirurgi Orlando Fernandeziga. Sellest abielust sündis tütar Nina.

Revuelta oli oma loomult mässaja ning Castros nägi ta võimalust olla osa millestki suurest.

Revuelta ei puutunud pärast Castrost lahkuminekut temaga peaaegu üldse enam kokku, kuid samas tagas Castro talle head töökohad riigiametis.

Naine sõnas ühes intervjuus, et ta on natuke kibestunud, kuna Castro pidas revolutsiooni temast tähtsamaks.

«Mul võttis aastaid, et teda oma mõtetest ja südamest välja saada,» nentis kuubalanna.

Pilti vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles