Cool D andis välja tasuta singli, mis räägib suhtevägivallast

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cool D
Cool D Foto: Felix Laasme

Cool D uus lugu «Sinisilm» räägib viimasel ajal Eesti meedias üheks läbivaks teemaks olnud probleemist, lähisuhtevägivallast. Singli muusika autor on A Rühma, HU? ja paljude teiste projektide produktsiooni eest vastutav DJ Critikal. Loos teeb kaasa lauljatar Tuuli Rand. Sinisilm on kõikidele soovijatele tasuta allalaaditav.

Cool D kirjeldab «Sinisilm» ideed järgnevalt: «Oleme ju kõik mingil määral kuulnud lugusid perevägivallast, kus peamiselt on kannatajaks ikkagi naispool. Viimasel ajal on antud teema eriti päevakorda tulnud ning seetõttu tekkis mul ka mõte selle loo tegemiseks. Iseloomult üsna dramaatiline pala, aga ei kõneta mitte vägivallatsejaid, vaid kutsub just suhtevägivalla all kannatavaid naisi astuma otsustavaid samme suhte lõpetamiseks. Need naised peaks mõistma, et vägivaldne mees ei muutu ja sinisilmne lootus, et võib-olla «ta» enam järgmine kord ei löö, teeb ohvri olukorra ainult hullemaks.»

Foto: Kaader videost/ ERR

Peamiselt küll meelelahutuslikel teemadel musitseerinud räppar Cool D võtab mõnikord sõna ka pisut tõsisematel ning sotsiaalselt olulisematel valupunktidel - nii ka Sinisilm loo puhul.

«Ehk annab see lugu vägivalla ohvrites jõudu eneses julgust leida, abi otsida ja endisele elule selg pöörata. Suhtevägivald on karm teema, kus ohvril pole mõtet naiivselt loota, et olukord paremaks läheb. Ka singli pealkiri «Sinisilm» on kahe teraga. Kes jääb vägivallatseja vabandusi sinisilmselt uskuma, võib kahjuks ka järgmisel korral sõna otseses mõttes sinise silmaga lõpetada. Mõnes mõttes kehtib see tõde ka laiemalt, kui ainult lähisuhetes,» kommenteerib Cool D just naistepäeva eel valminud singli pealkirja.

Loo on salvestanud ja mixinud Dj Critikal Mindnote Records stuudios. Loo video autor on Felix Laasme.

Uus singel «Sinisilm» on alla laetav siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles