17 aastat tagasi röövitud laps leiti juhuse tõttu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastsündinu
Vastsündinu Foto: SCANPIX

Lõuna-Aafrika Vabariigis Woodstockis 17 aastat tagasi röövitud laps ja ta bioloogiline pere leidsid teineteist uuesti.

Kolme päeva vanune Zephany Nurse rööviti paaripäevasena 30. aprillil 1997 haiglast ta maganud ema sülest, edastab mtv.fi.

Zephany vanemad Celeste ja Morne Nurse said hiljem veel kolm last, kuid vanemad lootsid kunagi ka oma esimese lapse üles leida.

Perekond tähistas 28. aprillil sündinud Zephany sünnipäeva igal aastal hoolimata, et last ei olnud nendega.

Lapse kadumise saladus hakkas lahenema möödunud aastal kui Zephany bioloogiline õde Cassidy Nurse asus õppima samas koolis kui Zephany. Kaasõpilased märkasid kohe kahe tüdruku sarnasust.

Kui Cassidy Nurse rääkis sellest kodus, hakkas isa asja vastu huvi tundma. Isa nägi samuti, et Zephany on ta tütrega sarnane ning teatas politseile, et kahtlustab Zephany olevat ta röövitud tütre.

DNA-test kinnitas, et Zephany ja Cassidy on õed.

Ilmnes, et Nurse`i pere elab lapseröövijast vaid paari kilomeetri kaugusel.

Isa sõnas raadiointervjuus, et tütar oli elanud aastaid nende lähedal, kuid nemad ei teadnud seda.

Zephany anti lapseröövi juhtumi uurimise ajaks lastekaitsjate hoole alla.

Politsei teatas, et tüdruku röövis naine, kes nüüd on 50-aastane ning et ta arreteeriti. Naisel ja tema abikaasal ei ole rohkem lapsi.

Nurse`i perekonna sõnul oli Zephany väga õnnelik, et leidis oma õiged vanemad, kuid samas ka pettunud, et teda kasvatanud osutusid lapseröövijateks.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles