Hääl võib paljastada inimese pikkuse ning huuleherpes mäluprobleemid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mitmed uuringud on leidnud seose keha erinevate osade ja tegevuse vahel.

Teadlaste sõnul annab näiteks hääl vihje inimese pikkuse kohta ning huuleherpes võib näidata, milline on mälu, kirjutab iltasanomat.fi.  

Hääl ja kasv – USA Washingtoni ülikooli uuring näitas, et kuulajad suudavad hääle järgi teha kindlaks rääkija kasvu ilma teda nägemata. Mida pikemat kasvu isikuga tegemist on, seda madalam on ta hääl.

Silmad ja aju – silmade veresoonkond näitab ka aju seisundit. Väljaandes Psychological Science avaldatud artikli kohaselt tulevad need, kellel on silmaversooned laienenud ja silmad punetavad halvemini toime intelligentsustestidega.

Käsi ja peenis –Lõuna-Koreas 2011. aastal tehtud uuring näitas, et meestel, kelle nimetissõrm on pikem kui nimeta sõrm, on keskmisest suurem peenis. Briti Oxfordi ülikooli uuring aga seostas nende sõrmede pikkuse abieluväliste suhete suure tõenäosusega. Selle taga on asjaolu, et neil meestel on testosterooni tase kõrgem.

Sõrmed ja vähitekke risk – väljaandes British Journal of Cancer avaldatud uuringu kohaselt on neil isikutel, kellel on nimetissõrm pikem kui nimeta sõrm väiksem oht haigestuda vähki. Ka see on seotud hormoon testosterooniga. Madal testosteroonitase looteeas kahandab täiskasvanuna vähki haigestumise võimalust.

Jalad ja erektsioon – rahutute jalgade sündroomi all kannatavatel meestel võib olla ka erektsiooniga probleeme. USA Harvardi ülikooli mitmed uuringud on seda tõestanud.

Uni ja silmad – uneapnoe all kannatavatel inimestel on täheldatud, et neil on suurem tõenäosus glaukoomi tekkeks. Uneapnoe võib tekitada hapniku puudust, mis kahjustab silmanärve.

Huuled ja mälu – USA Colombia ülikooli tehtud uuring näitas, et huuleherpese ja muude sarnaste viirushaiguste all kannatajate seas esineb mäluprobleeme enam ja need on raskemad kui neil, kes neid haogusi ei põe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles