Suri «Star Treki» täht Leonard Nimoy

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leonard Nimoy 2013. aastal filmi «Star Trek Into Darkness» esilinastusel
Leonard Nimoy 2013. aastal filmi «Star Trek Into Darkness» esilinastusel Foto: SCANPIX

Näitleja Leonard Nimoy, kes on eelkõige tuntud «Star Treki» frantsiisist Mr. Spockina, suri reedel 83-aastaselt.

Abikaasa Susan Bay Nimoy kinnitas, et näitleja suri reedel oma kodus Los Angeleses, kirjutab New York Times.  

Naise sõnul suri Nimoy kroonilise obstruktiivse kopsuhaiguse tõttu. 

Staar rääkis oma oma haigusest avalikkusele mullu. «Ma ei suuda lihtsalt pikki vahemaid kõndida. Armastan oma elu, perekonda, sõpru ja fänne,» kirjutas Nimoy Twitteris nädal pärast diagnoosi teadasaamist.

Nimoy kehastas Spocki 40 aasta vältel. Viimati sai teda rollis näha 2009. aasta filmis «Star Trek» ja 2013. aasta filmis «Star Trek: Into Darkness».

Peale näitlejatöö tegeles Nimoy lavastamisega. Tema käe all valmisid näiteks «3 Men And A Baby» ning «Star Treki» filmid «The Search For Spock» ja «The Voyage Home». Ta oli tunnustatud häälnäitleja - teda saab kuulda «Simpsonite» kahes episoodis, filmides «Atlantis: The Lost Empire», «Transformers: The Movie ja «The Pagemaster» ning tosinas muus projektis, sealhulgas videomängudes. Üheks viimaseks näitlejatööks oli tal Willam Belli roll sarjas «Fringe».

Nimoy avaldas Dot Recordsi kaudu viis albumit, millest üks oli inspireeritud Spocki tegelaskujust: «Leonard Nimoy Presents Mr. Spock's Music From Outer Space».

Näitlejat jäävad leinama abikaasa, kaks last eelmisest abielust, kasupoeg ja lapselapsed.

Nimoy oli viimastel aastatel aktiivne Twitteri kasutaja. Oma viimase postituse tegi ta selle nädala esmaspäeval:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles