Appi! Chupacabra on tagasi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas chupacabra näeb välja selline? Fotol tundmatu looma surnukeha
Kas chupacabra näeb välja selline? Fotol tundmatu looma surnukeha Foto: SCANPIX

Mehhiko kitsekasvatajate sõnul on viimastel nädalatel hakanud massiliselt kitsi kaduma.

Kuna mitmetes maapiirkondades usutakse ikka üleloomulikku, siis on need kadumised kirjutatud vampiirist koletise chupacabra nimele, kirjutab Live Science.

Chupacabra tähendab hispaania keeles kitseimejat. Chupacabra on Loch Nessi koletise ja Lumeinimese kõrval maailmas üks tuntumaid koletisi. Teda on kirjeldatud kui kassi kuni karu suurust olendit.

Chupacabrast hakati laiemalt rääkima 1995. aastal. Tema kohta saabusid teated nii Mehhikost, Tšiilist, Nicaraguast, Argentinast, Brasiiliast, USAst Floridast ning isegi Hispaaniast.

Puebla osariigi karjakasvatajad on veendunud, et koletis lollitab neid jälle.

«Selle osariigi karjakasvatajad on mures, kuna nende kari on hakanud kiiresti kahanema, kas siis chupacabra, huntide või mingite muude metsloomade tõttu. Teada on, et 50 päevaga on kadunud üle 300 kitse,» teatas kohalik ajakirjanik Pedro Morales.

Mõistatuseks on, miks kitsekasvatajad müstilisse chpacabrasse usuvad, sest piirkonnas on nähtud ka metsistunud koeri.

«Mu kitsed tapeti öösel, neil kõigil oli hambajälgi. Tundub, et tegemist on koertega, kuid mitte normaalsete või talvaliste koertega. Neil peab midagi viga olema,» lausus üks kitsekasvataja.  

Siiani ei ole suudetud tõestada, et müstiline chpacabra üldse eksisteerib või et ta kitsi tapmas käib.

Sensatsioonijanuline ajakirjandus võimendab juhtumeid. Üks väljaanne kirjutas, et «sündmuspaigalt leiti 36 looma jäänused. Nende pead olid kummalisel viisil kehast eemaldatud, ilma et kuskil oleks olnud tilkagi verd».

Loomadest tehtud fotode lähem uurimine näitas, et kitsede pead olid alles ning nende kaelal oli vaid haavad, mis võisid tekkida näiteks koiottide hammastest. Ka oli verejälgi, mis näitasid, et kitsed jooksid verest tühjaks.

Ametivõimude kinnitusel ei ole kitsetapjateks mitte chupacabrad, vaid metsistunud koerad. Nende surnukehi uuritakse, leidmaks maost märke kitseliha ja vere kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles