Tallinn Music Weeki raames toimub ligi 70 tasuta kontserti üle Tallinna

Meisi Volt
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Laul 2015, finaali peaproov.
Daniel Levi - Burning Lights
Eesti Laul 2015, finaali peaproov. Daniel Levi - Burning Lights Foto: Erlend Štaub

25.-29.  märtsini toimuv uue muusika festival Tallinn Music Week on taas kokku pannud mahuka Linnalava programmi, mille raames saab viie päeva jooksul tasuta pealelõunastel kontsertidel kuulda tervelt 41 Eesti ja 32 välismaist artisti 15 laval üle linna. Kontserdid toimuvad kohvikutes, galeriides, disainistuudiotes ja muusikute kodudes.

Juba neljandat aastat Tallinn Music Weeki raames aset leidvad Linnalava kontserdid toovad festivalimelu ootamatutesse ja põnevatesse paikadesse üle linna. Linnalava sündmustele on oodatud igas eas muusikasõbrad. Uute lavadena on sel aastal kaasatud põhjamaist kodusisustust pakkuv kauplus-kohvik HomeArt Telliskivi Loomelinnakus ning linnaratta-kultuuri edendav stuudio Jooks, populaarne retrostiilis kohvik Must Puudel Müürivahe tänaval, Pelgulinnas põnevas nurgatorniga puumajas asuv Ristikheina kohvik ja Tallinna Kunstihoone. Ühtlasi toimub Linnalava raames kolm eksklusiivset akustilist etteastet sarjast “Kodukontsert”.

Foto: Ken Oja

Linnalava programm lükatakse käima kolmapäeval, 25. märtsil kell 18:00 festivali populaarses kogunemispaigas TMW pop-up restoranis Disaini- ja arhitektuurigaleriis, kus saab kuulda vepsakeelset laulu Karjala ansamblilt Noid ning meeleolukat möllu-etnot Taani bändilt The Sexican.

Foto: Laska

Neljapäeval jätkub Linnalava programm Viru Keskuse aatriumis Seto Miihi Summa mitmehäälse setokeelse regilauluga, millele sekundeerib ersa- ja mokšakeelsete hõigetega Mordva naistevägi OYME. Reedel ja laupäeval astub Viru Keskuses rahva ette terve rivi hittbände – Eesti Laulu konkursil vaatajate ja žürii südamed võitnud Daniel Levi, halastamatult gruuviv Lexsoul Dancemachine, mullune TMW publiku lemmik Metsakutsu, Rootsi popfolgi orkaan Hurricane Love, Marten Kuninga indiroki löökrühm, pop-souli grupp Kali Briis Band ja superkuum Super Hot Cosmos Blues Band

Foto: Viktor Burkivski

23.-28. märtsil on Viru Keskuse aatriumis avatud ka festivali infopunkt, kus vahetatakse festivalipasse käepaelte vastu ja jagatakse muusikasoovitusi ning programmi alast infot.

Foto: Viktor Burkivski

Viiepäevase kontsertkava eredaimad nimed on teiste seas ka a capella rühmitus Estonian Voices ning šoti dreampop-avangardist C Duncan plaadipoes BiitMe, helge Iisraeli folkpopi duo Lola Marsh HomeArti kaupluses, kuldaja hiphopi laenguga Gorõ Lana koos Moskva funk-orkestriga ½ Orchestra plaadimärgi Kimomo kureeritud kontserdil rattastuudios Jooks, maailmaklassi kuuluv Karlova bluusiguru Andres Roots ja trummar Raul Terep Liina Viira disainibutiigis ning võrratu folk-stilist Mari Kalkun Ristiheina kohvikus. TMW visuaalse identiteedi loojaist disainibüroo AKU ruumes esinevad hittlooga „Linn on minu“ tuntuks saanud Epp Kõiv, harva esinev artpopi bande Badass Yuki ning Elephants From Neptune’i esiliini-mehe Robert Linna ja soundimeistri Kienra tandem Alaska. Populaarne Soome raadio Basso esitleb kohvikus Must Puudel hiphopi ja elektroonika piire kompivaid artiste, teiste seas Tartu riimi-kunsti rühmitust 5LOOPS ning Poola electrojazzi gruppi Night Marks Electric Trio. Linnalava tähe all toimuvad ka kolm eksklusiivset akustilist etteastet sarjast “Kodukontsert”, neist üks sarja algataja, küttefolgi trio Trad.Attack! torupillimängija Sandra Sillamaa kodus.

Foto: Kultuurikava.ee

Lisaks tasuta Linnalava kontsertidele toimuvad TMW põhiprogrammist nopitud artistide etteasted ka Tallinna Kunstihoones ning väikepruulikodade festivali Tallinn Craft Beer Weekend (TCBW) raames. Laupäeval, 27. jaanuaril võivad TMW festivali- ja delegaadipassi omanikud Tallinna Kunstihoones nautida unikaalse helikeelega kitarristi Robert Jürjendali ning tantsulise elektroonika piire nihutava Kambodža ühemehebändi Lafidki kontserte. 27.-28. märtsil toimuva TCBW festivali passi- ning piletiomanikuile tagavad maailmaklassi õlu väärilise heliriba briti psühhedeelse roki bänd Desert Mountain Tribe, Serbia garaažiroki kahur Repetitor, Soome krautpunk punt Teksti TV 666, meie oma art-punk kamp St Cheatersburg jt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles