Ameerika bluusidiiva esineb Tallinnas

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika diiva Candye Kane esineb Tallinna
Ameerika diiva Candye Kane esineb Tallinna Foto: promo

Nüüd pakutakse ka kolmapäeviti muusikahuvilistele midagi head. Need on varaõhtused üritused, mida saavad külastada kõik, ka need inimesed, keda järgmisel hommikul ootab tööleminek.

Esimesel Night of the Blues üritusel, mis toimub juba 4. märtsil kl 19.00 esinev USA diiva Candye Kane toob bluusi Tallinna tagasi.

Uue sarja Night of the Blues eesmärgiks on tuua rohkem kultuuri Tallinna, nimelt bluusikultuuri, mida publikule pakutakse üsna vähe.

«Tallinnas ei esine väga palju bluusi muusikuid aasta jooksul, eriti klubides. Enamik inimesi näeb bluusi ainult Augustibluusis Haapsalus ja vahel ka Jazzkaar festivalis,» ütles üks sarja korraldajatest Jan Reijnders. «Me toome bluusi inimestele lähemale nagu seda võib näha näiteks USAs, kus mängitakse bluusi väga paljudes Amigo-tüüpi klubides regulaarselt. Meie loome aga tüüpilist bluusi õhkkonda klubis, kus saab ka tantsida.»

Tähelepanuväärne on see, et Night of the Blues ürituste sari on mõeldud absoluutselt igale vanusele.

«Bluusi kultuuri tuleb Eestis arendada. Bluusiga haaramatuse üheks põhjuseks on kindlasti see, et meil pakutakse bluusi hästi vähe. Meie eesmärgiks on pakkuda publikule uut kultuurisündmust, mis on Tallinna jaoks uus «vana suund»,» ütles üks sarja korraldajatest Elina Sinijärv.

Nüüdsest tuleb igakuiselt Eestisse huvitav bluusi bänd. On välja kuulutatud juba kolme esimese ürituse esinejad märtsis, aprillis ja mais «Bluusiga läbi kevade!» juhtlause all. Kõik kolm esinejat on ülemaailmse tuntusega.

Alates 4. märtsist iga kuu varasel kolmapäeva õhtul toimub Café Amigo's uus ürituste sari Night of the Blues. Ürituste formaat on Tallinna jaoks täiesti uus ja ka väga erinev üritustest, millega on harjutud Café Amigo't seostama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles