Video: laamadraama USAs Arizonas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laamade tagaajamine USAs Arizonas
Laamade tagaajamine USAs Arizonas Foto: Youtube

USAs Arizona osariigis Sun Citys leidis aset juhtum, mille kohalik meedia ristis laamadraamaks.

Musta ja valget värvi laama tekitasid eile pärastlõunal tagaajamise, mille tõttu said nad kuulsaks, edastab iltasanomat.fi.

Põgenema pääsenud laamad jooksid mööda tänavaid ning neid püüdsi tabada lassode abil nii politsei kui kohalikud karjaomanikud.

Juhtumi jäädvustas videole Fox News, mille reporter Shepherd Smith selgitas, kuidas loomade püüdmine edenes.

«Jälgime laamajahti kahe helikopteri abil,» teatas Smith otseetris.

 Ajakirjanik sõnas, et laamade tagaajamist ja tabamist USA politseiakadeemiates ei õpetata ning seda on näha ka nimetatud juhtumist.

«Otsisime internetist infot laamade ja ka selle kohta, kuidas neid kiiresti jooksvaid loomi kätte saada. Leheküljel goodnewsllamas.com on paar näpunäidet selle kohta,» teatas Smith.

Ta selgitas, mis laamasid vihaseks ja paanikasse ajavad: kui noor laama ta emast eraldatakse, kui laama viiakse ilma karjata uude keskkonda, koerad, suured inimmassid ning tagaajamine.

«Tundub, et nende laamade püüdmisel on tehtud palju taktikalisi vigu,» nentis  reporter.

Videol on näha, et lõpuks said ameeriklaste kauboivõtted ja –suhtumine siiski võidu ning  põgenenud laamad tabati lassode abil kohaliku ostukeskuse juures.

«Miks me näitame laamade tagaajamist? Meil on palju uudislugusid Islamiriigi ja sõdade kohta, kuid mitte millestki, mis on märgatavalt positiivsem ja elulisem. Lisaks sai neist loomadest haruldase video,» teatas Smith.

Wikipedia: laama (Lama glama) on kaamellaste sugukonda kuuluv Lõuna-Ameerika imetaja, Andide indiaanlaste koduloom.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles