Jaak Joala laulude galakontsert saab järje

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Joala
Jaak Joala Foto: Peeter Langovits

Juulis Õllesummeri raames toimunud Jaak Joala laulude galakontsert, mis tõi lauluväljaku kaare alla üle kümne tuhande pealtvaataja, saab järje nelja sisekontserdi näol.



Täiendatud kava ja esinejatega kontserdid meie estraadi suurkuju hittlugudega toimuvad oktoobris Tartus, Pärnus, Jõhvis ja Tallinnas.

«Oma ülevuses, ajatuses ja emotsionaalsuses, oli see kontsert kindlasti üks liigutavamaid, mida viimastel aastatel Eestis ette on võetud,» ütles kontsertsarja produtsent Marje Hansar.

Publikule sügava mulje jätnud Mikk Saar ütles, et ei vaimustu tihti teiste esitajate muusikast, kuid Joala laulude kontsert jättis talle väga meeleoluka ja laheda mulje.

«Kuigi ma olin veidi närvis, esinedes live`s nii suure publiku ees, oli see kindlasti väga eriline kogemus minu kui artisti jaoks. Eriti sügava tunde jättis mulle Maria Louisa esitus – tegu on väga mitmekülgse ja huvitava looga,» lisas Saar.

Lisaks juba suvekontserdist tuttavale esinejate nimekirjale: Gerli Padar, Mikk Saar, Lea Liitmaa, Riho Sibul, Chalice, Tanel Padar, Jaagup Kreem, Tanel Padar, Birgit Õigemeel, Dave Benton, lisandub nimistusse Siiri Sisask.


***

Endise idabloki maade estraaditaeva staari Jaak Joala kõrgelennuline karjäär algas 1960. aastate lõpus ansamblist Kristallid, mille liikmeks sai toona 16-aastane Joala Olav Ehala kutsel.

1970. aastatel sai Joalast eesti muusika visiitkaart ning 1980. aastatel oli ta juba terve NSV Liidu üks kuulsamaid lauljaid. Venelaste jaoks oli Jaak Joala oma lääneliku imagoga üks olulisemaid esinejaid nii staadionikontsertidel kui Kesktelevisioonis.

Tänu Joala suurele edule sai 1980. aastatel võimalikuks ka mitmete teiste tuntud Eesti lauljate läbimurre NSV Liidus.

Tänu oma positsioonile estraaditaevas oli Jaak Joalal võimalik valida koostööks parimaid heliloojaid ja tekstikirjutajaid.

Joala laiahaardelisse repertuaari mahtus hulganisti lugusid meie juhtivatelt heliloojatelt, kui ka välismaiste esitajate lugusid. Tema eriline lemmik oli Cliff Richard, kelle mitmed hitid on olnud ka Joala repertuaaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles