Ennustusportaal: Kumb saab rohkem hääli, Võsa Pets või Aunaste?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võru kultuurikeskuses Kannel toimus Maire Aunaste korraldatud kontsert-moeetendus
Võru kultuurikeskuses Kannel toimus Maire Aunaste korraldatud kontsert-moeetendus Foto: Tairo Lutter

Ennustusportaal paf.com on avaldanud koefitsiendid, mis kõrvutavad avalikkusele tuntud kahte riigikokku kandideerijat ja ennustab kumb neist saab tõenäolisemalt suurema häältesaagi. 

Kokku on analüütikud kõrvutanud nelja paari. Neist esimesed on «Olukorrast riigis» mehed Anvar Samost ja Kalle Muuli. Endiste poliitikakriitikute kahevõitlusest peaks ennustuste kohaselt võitjana väljuma Samost, kellele ennustatakse häälte ülekaalu koefitsiendiga 1,65. Seevastu tõenäosus, et Õpetajate Lehe peatoimetaja Muuli väljub lahingpaarist võitjana, on 2,10.  

Järgmises paaris kõrvutatakse ekstelestaare Maire Aunastet ja Peeter Võsa. Poliitmaastiku uustulnuk Aunastele ennustatakse 1,40 võidukoefitsiendiga selget ülekaalu. Tõenäosuseks, et Peeter Võsa korjab suurema häältesaagi, on aga 2,70. 

Kolmas paar koosneb muusika raskekahurväelastest Tõnu Trubetskyst ja Hardi Volmerist. Selles vastanduses ennustatakse suuremat häältesaaki Volmerile 1,25 koefitsiendiga. Kui aga panna panused Eesti punkmuusika kuldvara Trubetsky suurema häältesaagi peale, siis on võimalik oma panustatud raha 3,55 kordselt tagasi saada. 

Neljandana võrreldakse sotsiaaldemokraatliku paari Mihkel Raua ja Liina Vahteri tõenäolisi häältesaake. Koefitsiendid näitavad Mihkel Raua kindlat võitu koefitsiendiga 1,08. Seevastu kui Liina Vahteri kogutud häältenumber peaks olema suurem, saaks temale panustatud raha tagasi kuue ja poolekordselt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles